sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Mokkapalat maidottomana ja munattomana


Jos vaatimattomastakin juhlanaiheesta voi leipoa kakun, myös pieni väsymys on oiva syy nopealle herkkuleipomiselle ja mielenpiristykselle. Tein viimeksi mokkapaloja uudella ohjeella ja tällä kertaa kokeilin samaa reseptiä maidottomana - hyvin toimi!


Tein piirakkavuoallisen mokkakakkua eli puolikkaan annoksen pellilliseen verrattuna. Maidon korvasin kauramaidolla, eikä makueroa oikeasti huomaa. Aikaisemmin olen suosinut tätä maidotonta ja munatonta mokkakakkuohjetta, mutta nyt sain uuden suosikin!

Tässä ohje lyhyesti:
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 75 g margariinia (maidoton!) sulatettuna
  • 0,75 dl vettä
  • 0,75 dl kaurajuomaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini, vesi ja kaurajuoma ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä piirakkavuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.

  • n. 40 g margariinia
  • n. 1/3 dl vahvaa kahvia
  • 3 dl tomusokeria
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta

Sulata margariini, lisää kahvi ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Jos haluaa päästä helpolla ja jättää siivilän käyttämättä, sokerin sai sekoittumaan hyvin myös vispilän avulla. :) Anna jäähtyä ja jähmettyä hetki ja levitä pohjan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)