lauantai 25. tammikuuta 2014

Jäälyhtykokeilujen jatko-osa

Innostuin! On ehkä naapureiden onni, että meillä on vain yksi ämpäri. Tällä yksi lyhty vuorokaudessa -tahdilla en varmaan ihan ehdi täyttää pieniä etu- ja takapihojamme täyteen jäälyhtyjä ennen seuraavaa lämpöaaltoa.


Kokeilin hieman erilaisiakin lyhtymuunnelmia. Ensin syntyi oksalyhty, jossa on callunan kukintoja. Teippasin ne ämpärin reunalle ja täytin vedellä niin, ettei vesiraja yltänyt teippiin asti. Tarkoitus oli muistaa ottaa teipit pois ennen lyhdyn kumoamista, mutta hyvin ne jäivät nytkin ämpärin reunoille.

Seuraavaksi kokeilin värjätä lyhdyn. Takana oleva on ensimmäinen kokeiluyritys, joka epäonnistui. Ulos ämpäriä viedessäni vesi oli vielä suunnilleen laventelin liilaa, mutta jäätynyt lyhty näyttää jopa kirkkaammalta kuin callunalyhty. Siispä seuraavana päivänä nostin panoksia ja värjäsin veden aivan tummanvioletiksi peitevärinapeilla ja - tadaa! - lyhdystä tuli kuin tulikin violetti! :)

Tällä hetkellä ulkona on jäätymässä kivilyhty, jossa ämpärin pohjalla on reunoilla muutama kivi. Siitä kuva myöhemmin, jos lyhty joskus valmistuu. En aamulla huomannut, että pakkanen on laskenut -17 asteesta -8:aan asteeseen, joten lyhty ei taida ehtiä valmistua yöhön mennessä.

Tällainen lyhdystä lopulta tuli:

Reunat ovat hieman paksut, sillä lyhty oli ulkona lähes vuorokauden n. 6-8 pakkasasteessa.

Täällä on ollut koko viikon ihana aurinkoinen talvisää, mutta valitettavasti en ole päässyt siitä kertaakaan nauttimaan. Tipuselle tuli ensimmäinen nuha, joten emme ole työntäneet neniämme pakkasilmaan. Tosin vaikka nuhaa tai paukkupakkasia ei olisikaan ollut, olisivat vaunulenkit jääneet joka tapauksessa väliin puhjenneen renkaan takia. Tänään kuitenkin piipahdin ulkona kameran kanssa, mutta aurinkoa en löytänyt ja kameran akkukin veteli viimeisiään. Tässä kuitenkin pari kuvaa reissultani:Ihanaa, että tuli kuin tulikin oikea talvi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)