Piimäpohjainen munaton maustekakku oli ensimmäinen jouluruokakokeiluni, joka onnistui yllättävän hyvin. Kakusta tuli mehevä ja maukas ja kaupanpäälle kotona tuoksui aivan joululta!
- 4 dl piimää tai kermaviiliä
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl tummaa siirappia
- 175 g voita tai margariinia sulatettuna
- 3 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl neilikkaa
- 1,5 tl soodaa
- 7 dl vehnäjauhoja
Sekoita keskenään piimä, sokeri, siirappi ja margariini sekä toisessa kipossa kuivat aineet. Yhdistä seokset ja kaada taikina uunivuokaan. Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia.
Käytin kakun tekemiseen 2 litran silikonivuokaa, jota ei tarvitse voidella, ja kakku irtosikin helposti jäähdyttyään hetken. Myös vuoan tilavuus oli taikinamäärälle hyvä.
Kuinkas sattuikaan, että bataattilaatikon lisäksi blogistasi löytyi toinenkin bravuurini, nimittäin tämä piimä-maustekakku. Hyvä tietää, että sen voi tehdä myös ilman kananmunaa! Toisinaan olen korvannut puolet piimästä banaanimössöllä, mutta oikeastaan kakku oli ehkä parempaa ilman banaania. Seuraavan kerran voisin testata tätä sinun reseptiäsi, sillä se vaikuttaa paremmalta kuin omani!
VastaaPoistaPiimäpohjaisista kuivakakuista tulee aina parhaita, sillä niistä ei ainakaan tule kuivia! Ja se joulun tuoksu, joka tästä kakusta tulee, on niin huumaava, että innostuttiin kerran vieraitten kanssa viettämään pikkujouluja, vaikka olikin vasta lokakuu!
Mielettömän kauniit kuvat ja mielettömän ihana kakkuvuoka sulla! Kunpa mullakin olisi tuollainen.
-mifa
Meillä taitaa olla sitten samat bravuurit. :D Piimäpohjainen kakku tosiaan säilyi hyvänä pakastamisesta huolimatta ja oli sulatuksen jälkeisenäkin päivänä hyvässä kunnossa. Oon ollut aina hieman epäileväinen pakastetun leivonnaisen maun suhteen, mutta tässä se ainakin toimi.
PoistaKakkuvuoka on kyllä ihana - löytyy Iloleipurilta. :)