keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Pienten teekutsut ja helppo ohje ommeltuihin teepusseihin

Vaapulan blogissa pyörivät taas käsityöhaasteet, kiva! Osallistuin helmikuun haasteeseen, jossa aiheena on Ystävälle ja tänään pääsen vihdoin paljastamaan, mitä olen puuhaillut tammikuun lopulla!

Ensin ajattelin tehdä jotain aikuisille ystävilleni, mutta katsellessani eräänä päivänä tyttöjä touhottamassa keskenään totesin, että tämän ystävänpäiväprojektin omistan sittenkin ehdottomasti heille. On ollut valtava ilo huomata, kuinka tytöt ovat etenkin kesän jälkeen alkaneet tehdä asioita yhdessä ja kuinka heistä on muodostumassa oikein mainio tiimi. Vaikka sisko usein aiheuttaakin harmia milloin mistäkin syystä, sisko on myös selvästi tärkeä molemmille. Siskon perään kysellään toisen ollessa muualla ja siskolle tuodaan juuri se oikea unipupu kaveriksi illalla. Telkkaria katsoessa siskon vieressä istutaan ihan kylki kyljessä, vaikka sohvalla olisi tilaa isommallekin hajuraolle. Joskus jopa innostutaan pussaamaan siskoa, mikä on erityisesti isosiskolta ihan valtavan suuri kiintymyksenosoitus.



Ei kuitenkaan kahta ilman kolmatta - olen superiloinen siitä, että lähes kolmen vuoden lämmittelyn jälkeen myös kaverisuhteet ovat pikkuhiljaa muodostumassa! Jotta alkavat leikit kaverin kanssa jatkuisivat, tein ompeluksia myös kaverille vietäväksi. Toivottavasti vielä muutama kynnys madaltuu ja yhteisleikit saavat hiljalleen tuulta alleen. :)



Ruokaleikeistä innostuneille neideille ompelin teepussukoita, jotta myös pupukaverit saavat nauttia lämmintä juomaa. Yritin etsiä ompeluohjetta teepusseihin netistä, mutta monet tuntuivat aivan liian työläiltä. Päätin siis tehdä pelkistettyjä teepusseja suojapusseineen - sellaisia, jotka on helppo toteuttaa ja nopea ommella silloinkin, kun oma vapaa-aika on kortilla.

Pitkän tauon jälkeen oli kiva ottaa ompelukone esille ja pitihän sitä tottakai räpsiä kuvia myös tekovaiheista. Tässäpä siis ohjeet näihin näppäriin teepusseihin!

Teepussi


Leikkaa valkoisesta kankaasta (tässä suht jämäkkää puuvillaa) suorakaiteenmuotoinen kappale mitoilla 5,5 cm * 15 cm. Taita kaksinkerroin ja nipsaise avonaisesta reunasta kulmista pois palat. Avaa kappale ja huolittele sivut. Taita uudestaan kaksinkerroin ja ompele sivut n. 0,5 cm:n etäisyydeltä reunasta. Muista jättää kääntöaukko keskelle! Käännä pussukka ja täytä vanulla.


Leikkaa lipuketta varten kankaasta 4 cm * 8 cm -kokoinen pala. Huolittele sivut ja käännä kappale kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Ompele kaksi sivua n. 0,5 cm:n etäisyydeltä reunasta ja jätä keskimmäinen sivu kääntöaukoksi. Käännä.

Taita molemmista kappaleista kääntöaukon reunat sisälle ja ompele sivut  kiinni - sujauta väliin pätkä puuvillalankaa.

Ulkopussukka


Leikkaa kankaasta 8 cm * 20,5 cm -kokoinen kappale sekä halutessasi valkoisesta kankaasta 4 cm * 4 cm -kokoinen pala ja kirjoita siihen kangastussilla haluamasi teksti. Silitä käänteet: vasemmasta reunasta katsottuna käänteiden välit ovat 3,5 cm, 3,5 cm, 8 cm ja 5,5 cm. Huolittele kappaleen sivut ja aplikoi halutessasi kuva teepussin keskelle (kohta, jossa käänteiden välissä on 8 cm).

Itse hahmotin kappaleen ompelun ja kääntämisen helpoiten niin, että taittelin sen oikeannäköiseksi: oikeasta sivusta taitetaan reuna keskelle ja toisesta päästä käänne kaksinkerroin oikean sivun päälle. Pidin päät päällekkäin ja käänsin työn. Kun pussukka on käännetty, 3,5 cm leveä läppä jää siis alle ja päälle jää 5,5 cm kangasta. Ompele sivut n. 0,5 cm:n etäisyydeltä reunasta ja käännä työ oikeinpäin.


Valmis! En jaksanut alkaa säätää tarranauhojen tai muiden kiinnityssysteemien kanssa, joten tällainen koristetyynyratkaisu oli todella näppärä. Teepussin saa sujautettua hyvin pussiin (tosin nämä alle 3-vuotiaat tarvitsevat siinä hieman apua, mutta onpahan ainakin jotain, mitä treenata!) ja reunat näyttävät siisteiltä.


Jotta teekutsuilla ei tarvitsisi litkiä vain teetä, virkkasin nopeasti kaveriksi muutaman Dominon. Sokerilakon takia ei kaapista löytynyt oikeaa keksimallia, joten taisin innostuksissani tehdä aavistuksen liian isot Dominot. Täytettä on kuitenkin samassa suhteessa kuin oikeissa kekseissä. ;)


Kohta lähdemme viemään lahjuksia taaperoystävälle! Katsotaan, saammeko aikaiseksi sopuisan teehetken!

Käyhän kurkkaamassa muitakin käsityöhaasteeseen osallistuneita töitä täältä! Tipulan ystävänpäiväviikon arvonnan puolestaan löydät täältä. :)

. . . . . .

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

30 kommenttia:

  1. Oi miten ihana idea leikkeihin! Ja niin söpöt teepussit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin on kaikki syömiseen liittyvät leikit aika suosittuja. Nyt saa tarjoiltua muutakin kuin kasvisruokaa!

      Poista
  2. Vai tällasisia aarteita ne pussukat sisälsivät. :) Ihanat ovat! Näiden kanssa leikitään vielä monet kivat teekutsut. Kiitos selkeästä ohjeesta, minunkin on ehdottomasti tämmöiset toteutettava.
    Meidän tytöt ovat jo vähän isompia ja olen ihan varma, että parasta heidän elämässään on oma sisko. Välillä rakas ja välillä ihan kamala, mutta aina läheinen <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kanssa mielenkiinnolla odotan, millaiset välit tytöillä on muutaman vuoden päästä! Hauska kyllä seurata näin sivusta, miten taitojen kertyessä myös tyttöjen keskenäinen puuhastelu kehittyy. :)

      Poista
  3. Taas ihan mahtava idea! Kiitos!

    Tämä on pakko toteuttaa joskus, sillä tuo meidän 2,5v neitokainen käy välillä ottamassa äidin oikeita teepusseja leikkeihinsä ja sen jälkeen niitä ei halua enää ottaa oikeaan käyttöön kun ovat pyörineet mm. lattialla.
    Tuollaiset leikkiteepussit on kyllä pakko väkertää meillekin, ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana! :D Kieltämättä nämä leikkiteepussit ovat hieman useampikäyttöisempiä kuin oikeat teepussit. :)

      Poista
  4. Ihana idea! Meillä on viime aikoina puuhasteltu virkattuja herkkuja, ja nämä teepussit jatkaisi kivasti teemaa. :) Teekutsut on myös meillä kova sana juuri nyt. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hauska aina kuulla, miten monet leikit menevät ikäkausittain. Taitaa todella monessa tämänikäisten lapsosten perheessä olla kahvi- ja teekattauksia. :) Mun virkatut herkut ovat hieman tuollaisia kotitekoisenoloisia... ehkä yritän joskus uudestaan virkata herkkujakin. :D

      Poista
  5. Suloisia viemisiä ♥ Mun on pitänyt myös jotain vastaavaa leikkeihin tehdä pitkään, mutta laiskuus vaivaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle iski tammikuun energiapiikkien ohessa ompeluinnostus. :P

      Poista
  6. Hei kiitti, toteutukseen menee! Näitä ideoita on kiva kerätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Nämä olivat kyllä kivoja, simppeleitä ompeluksia. :)

      Poista
  7. Voi miten suloisia! Ja nuo keksit myös!
    Kiitos myös kauniista kortista , joka tuli tänään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, hienoa että kortti tuli jo! Ja kiitos, kiva kuulla että tykkäsit! :)

      Poista
  8. Voi kun suloisia! Mahtava idea :)

    VastaaPoista
  9. Vastaukset
    1. Mä tykkään kanssa. Näitä on jonkin verran näkynyt blogeissa, mutta toteutukset ovat vaihdelleet aika paljon. :)

      Poista
  10. Ihana idea! Tuohon ehkä minäkin pystyisin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Nämä oli mun ekat ompelukset lähes 2 vuoden tauon jälkeen ja olivat tarpeeksi helpot. :D

      Poista
  11. Ah, miten kertakaikkisen hurmaava idea ja toteututus! <3 Toivottavasti Bonsku alkaa pitää teekutsuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teilläkin kutsuillaan hetken päästä! Seuraava projekti voisi olla herkkujen tekeminen, sillä nyt suurin osa teetarjottavista koostuu porkkanoista ja muista kasviksista. Vaikka toki ovathan ne huomattavasti keksejä terveellisempiä. :)

      Poista
  12. Ihania teepusseja! Tykkään näistä väreistä paljon. Kiitoksia ohjeesta, täytyy laittaa muistiin, jos ystävien pienille tytöille joskus tarvitsee tehdä jotain pientä viemistä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, meillä oli tämä värimaailma hieman rajallinen. Näköjään sitä on tullut käytettyä omissa ompeluksissa hyvin vähän vaikkapa sinisiä tai harmaita kankaita! :D

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)