sunnuntai 14. helmikuuta 2016

TEE ITSE: Lyhdylle väriä

Tässäpä se tuunausprojekti, josta kirjoittelin tuunattujen pyykkipoikien yhteydessä!

Aloin kaipaamaan olohuoneeseen jotain sisustuksellista, sillä sieltä löytyi lähinnä vakiokalusteet sohvineen ja telkkareineen. Sisustuselementteinä toimivat tehokkaasti tyttöjen lelut, mutta halusin jotain muutakin. Edes jotain pientä ja aikuismaista.

kynttilälyhty, servetit, decoupage, diy

Ulkolyhdyissä on tullut poltettua lopulta melko harvoin kynttilöitä, joten nappasin yhden sisälle pestäväksi ja tuunattavaksi. Kirkkaat lasiset sivut olivat vähän tylsät, ja lyhty saikin hetkessä väriä - tadaa! - servettien ja decoupagen avulla!

kynttilälyhty, servetit, decoupage, diy

Kaikki sivut ovat eriväriset ja yritin miettiä värit niin, että lyhty sopii aina jotenkin päin olohuoneeseen. Siitä löytyykin joulunpunaista, tummaa violettia, oranssia ja kesäistä keltaista. Harmi vain, että hetki lyhdyn valmistumisen jälkeen sain suuren vision oranssi-turkoosista olohuoneesta. :D

Lyhty näyttää kivalta ihan sellaisenaan, mutta pimeinä iltoina jouluvalot lyhdyn sisällä tuovat värit eloon. Tuntuu, että livenä värit erottuvat vielä paremmin kuin näissä kuvissa!

kynttilälyhty, servetit, decoupage, diy

Yllätyin hieman, kuinka kivasti servetit sopivat lasisivujen päälle ja kuinka hyvin lakka kiinnittää servettipinnan tässäkin työssä. En varmaan voi tarpeeksi ylistää servettien ja decoupagen liittoa, mutta toteanpa vielä kerran, että tämä on kyllä just eikä melkein mun tekniikkani! Katsotaan, koska muut perheenjäsenet kyllästyvät katselemaan samoja servettejä vähän siellä sun täällä... Esittelemättä on nimittäin vielä muutamat tuikkukipot ja mielessä on pari muutakin pikkuprojektia. :D

Jos sinäkin haluat päästä fiilistelemään servettien ja decoupagen parissa, niin vielä tänään ehdit osallistua arvontaan! Kannattaa myös kurkata Tipulan facebookia, sillä sieltäkin löytyy arvonta kiitokseksi kaikille tykkääjille. :)

Oikein kivaa ystävänpäivää juuri sinulle!
T. Veera

. . . . . . .

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

16 kommenttia:

  1. Kiva idea!
    Hyvää ystävänpäivää, Veera ❤︎

    VastaaPoista
  2. Ihanat värit. Loistava idis. Vielä on illat hetken pimeitä ja tunnelmaa ja lämpöä kaipaa sisälle taloon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tavallaan ihan kiva, että pimeääkin on vielä! Nyt kun aurinkokin näkyy välillä, arvostaa hämärän tunnelmointiakin enemmän. :)

      Poista
  3. Kaunis lyhty. Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  4. Kiva idea! Tulee mieleen 70-luvun lyhdyt, joista sä et taida muistaa mitään sattuneesta syystä.;D
    Hyvää ystävänpäivää Veera!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, ei kyllä valitettavasti ole 70-luvun lyhdyistä muistikuvia. :D Kiitos Taina ja pikaista parantumista sinne! :)

      Poista
  5. Wau - onpa kiva idea! Lyhdyt näyttävät tosi kivoilta ilman valojakin päivänvalossa ja valaistuna tuovat ihanaa tunnelmaa :)
    Hyvää ystävänpäivän iltaa Veera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! Hetken jo pelkäsin, etteivät värit oikein erotu, mutta kyllähän ne lopulta ovat ihan selkeät. :)

      Poista
  6. Ihana tunnelmantuoja ♥ Ja ihanaa ystävänpäivän iltaa♥

    VastaaPoista
  7. Kaunis! Ja kiitoksia vinkistä, tuolla konstilla saakin kivan tunnelmallista valoa luotua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä meinasin tästä(kin) innostua ja olin jo valmis tuunaamaan loputkin lyhdyt. Harmi vain, että niissä oli ulkopuolella metalliristikko eivätkä kaikki lasit lähde irti. :D

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)