tiistai 16. helmikuuta 2016

Arvontajuttuja ja blogin isoja muutoksia

Voi tätä päättämätöntä mieltä ja suuria ideoita! Vielä hetki sitten olin tyytyväinen Tipulaan ja sen ulkoasuun, mutta sitten kävi hassusti. Ensin tuli idea, sitten toinen ja lopulta ne lähtivät vyörymään vauhdilla eteenpäin. 

Tein hetki sitten äitini yritykselle kotisivuja ja jouduin samalla pakosti tutustumaan Wordpressiin. Ensin manasin ja haukuin alustaa usean tunnin ajan ja olin valmis heittämään hanskat tiskiin. Sitten oivalsin muutamia juttuja ja lopulta ihastuin wp:iin ihan täysin. Ihastuminen osoittautui lopulta niin suureksi, että päätin vetäistä Tipulankin Bloggerista Wordpressin puolelle.


Jotta asiat eivät etenisi liian yksinkertaisesti, päätin samalla kertaa muuttaa blogin nimenkin. :D Niin rakas ja ihana kuin Tipula onkin ollut nämä 2,5 vuotta, ei se enää tunnu oikelta. Keksimishetkellä nimi oli hauska ja persoonallinen, mitä se tietysti on edelleen, mutta ei vastaa ihan tämänhetkisiä ajatuksia. Ja kai se on paras rysäyttää kaikki muutokset kerralla, kun viikonloppuna jo heitin hyvästit nimimerkille?


Mitä tämä siis tarkoittaa käytännössä?

Se tarkoittaa sitä, että istun iltaisin tietokoneella ja vekslaan ulkoasuvaihtoehtoja, valkkaan kuvia ja siirrän tekstejä. :D Blogin sisältö ei muutu muiden muutosten ohessa, vaan ennemminkin ulkoiset muutokset toivottavasti tukevat jatkossa blogin tämänhetkistä sisältöä. Jotta samaan aikaan ei olisi montaa rautaa tulessa, pidän pikkuruisen blogihiljaisuuden täällä bloggerin puolella ja julkaisen valmiit postaukset vasta uudessa osoitteessa. Valmiina olisi ainakin juttu vaatekaapin minimoinnista sekä kivat talviset tuikkukipot, joten toivottavasti saan muuton tehtyä ihan lähiaikoina!


Jos haluat varmistaa, etteivät muutokset mene sinulta ohi, kannattaa tykätä Tipulasta facebookissa! Facebook-sivut nimittäin eivät muutu, vaikka nimi jossain vaiheessa sielläkin vaihtuu. :) Ja hei pssst, te jotka ette vielä ole blogin fb-sivuilla käyneet, siellä pyörii tämän viikon ajan inspiroiva ja innostava arvonta!

Mistä päästäänkin arvontajuttuihin muutenkin. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Arpaonni suosi tällä kertaa Jeskamandeeraa ja lähettelen sinulle sähköpostia hetimmiten!

Jos sinua ei tällä kertaa onnistanut arvonnassa, niin kannustan ehdottomasti ostamaan servettejä ja lakkaa askartelukaupasta, sillä tekniikka on niin monikäyttöinen ja helppo! Ja koukuttava! Ja jos Tipulan facebookin arvonnan lisäksi haluat jännittää onneasi, käy osallistumassa arvontaan Papatiti-blogissa ennen huomista iltapäivää!

Hih, jänskää! Kuvituksena on muuten palasia uusista tuulista! Tai ainakin todennäköisesti on, katsotaan ehdinkö vielä muuttaa suunnitelmia.

Kivaa loppuviikkoa sinulle! :)

. . . . . .

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

22 kommenttia:

 1. Nonni!:) Niin sitä pitää!:)Mua sapettaa tuo Blogger usein, joten mielenkiinnolla otan myös vinkkejä tuohon Wordpressiin liittyen. Nimen keksiminen on ihan kauhean vaikeaa! Mansikkatilan mailla ei edelleenkään ole nappinimi, mutta mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vaikeammaksi muutos tulee. Jännä kuulla ja nähdä, mitä kaikkea olet keksinyt!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mun mielestä taas Mansikkatilan mailla on ihan nappinimi! :D Selvästi nimeä siis ajattelee itse eri tavalla kuin muut - ja toisaalta veikkaanpa, että jos joskus keksit mainion nimen ja vaihdat sen blogiin, se tuntuisi myös musta sopivalta - sitä asiaa ei vaan näin lukijana juuri pyörittele päässä samalla tavalla. :)

   Poista
 2. Uusi vuosi ja uudet tuulet :) Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää...
  Tässähän täytyy itsekin alkaa miettiä uusia kuvioita - kaiken suhteen ;)
  Tsemppiä muutokseen ja muista taukojumppa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan taukojumpan! Tässä keittiönpöydän äärellä onkin tosi ergonomista kirjoittaa hartiat korvissa. ;)

   Poista
 3. Oo, jännää! Jään odottelemaan uudistuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tuli sellainen olo, että toivottavasti muutos ja nimi on muistakin yhtä kivoja kuin omasta eikä tämä juttu nyt koe ihan kauhean suurta lässähdystä. :D

   Poista
 4. Vau, kuulostaa jännälle! Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää :) Ja saatan olla hieman kateellinen tuolle sun tehokkuudelle sillä itse haluaisin tehdä kaikkea ja uudistaa blogin ulkoasuakin vaan kun ei osaa eikä jaksa. Ehkä sitten joskus kun meillä oikeasti nukutaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tämä energiapiikki tulee osittain juuri siitä, että meillä nukutaan nyt yleensä yöt heräämättä kesken kaiken, vaikka aamut onkin vielä melko aikaisia. Jos on näinkin paljon virtaa näillä 6-7 tunnin unilla, en uskalla edes kuvitella, millainen fiilis on sitten, kun joskus nukkuu taas niitä 8-9 tunnin unia! Se voi olla aikamoinen kokemus. O.o

   Mä siis pidän kovasti peukkuja pystyssä myös teidän nukkumisille!!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Toivottavasti uudet tuulet vastaavat odotuksiin! :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Hih! Kiva! :) Nyt muakin alkaa jännittää tämä juttu! :D

   Poista
 7. Oho täällähän puhaltavat uudet tuulet! Kiva nähdä millaiset uudet tuulet ovatkaan! :)
  Ja kiitos kun linkitit arvontani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jokin aika sitten mietiskelinkin, että yllättävän pienet tuulet ovat puhallelleet viime aikoina blogissa. Nyt sitten tuli kunnon puhuri! :D

   Poista
 8. Eikös Bloggerin sisällön pysty siirtämään suoraan Wordpressiin ilman että tarttee alkaa mitään yksittäin kopsaamaan? Sellainen käsitys ainakin itselläni on... Kannattaa tarkistaa, ettet tee turhaa työtä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä sain siirrettyä tekstit ja kuvatkin, mutta multa hävisi suurimmasta osasta postauksia kappalejaot ja tekstit ovat pötkössä. :( Mutta onneksi päällisin puolin siirtyivät edes näinkin hyvin - ehkä arkistojen kätköihin saakin jäädä joitain vähän hassumman näköisiä postauksia!

   Poista
 9. Mielenkiinnolla odotan uusia tuulia!

  VastaaPoista
 10. Ohhoh, sinähän oot pannu tuulemaan! :) Omat taidot ei riittäis moiseen. Tuo blogin osoite PÄNNII. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, riittääkö munkaan! :D Mutta jos tämä onnistuu ja menee kivuttomasti ilman isompia ongelmia, voin jelpata sitten sua, kun päätät vaihtaa osoitetta! :)

   Poista
 11. On varmasti samalla jännää ja kauheaa tehdä noin isoja muutoksia. Tuon nimen keksimisen suhteen voi pyytää apua ystäviltä ja muilta bloggaajilta.
  Mun bloginimi tuli parin pvän pohtimisen jälkeen, kirjoitin kaikki vaihtoehdot paperille - huonoimmatkin - ja kokeilin niitä eri fonteilla koneella, mietin tarkoitusta sille nimelle ja mitä se jatkossa edustaisi. Ruksasin listalta yli sitä mukaa kun hoksasin että ei tämä, ei tämä hyiyäkblääh. Lopuksi listalle jäi kolme nimeä jotka googlasin ja CeeSopp ei ollut missään käytössä, se oli sitten oleva minun blogini ja brändini nimi. Lähitulevaisuudessa torppaan sen nimen alle myös sosiaalisen median sivut, vielä en ole saanut aikaan mutta ajatus on alkanut houkutella enemmän ja enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä tavalta pohtia nimeä! Mulla pyöri muutama nimi päässä joskus syksyllä jo, mutta silloin en halunnutkaan vaihtaa sitä. Yksi niistä jäi kuitenkin kummittelemaan ajatuksiin ja nyt kun pohdin asiaa uudestaan, oli nimivalinta heti aika selvä. :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)