perjantai 15. tammikuuta 2016

Voiko pieni blogi olla hyvä? Nämä ainakin ovat!

Blogin kokoa on aika vaikea arvioida näin ulkopuolisena, sillä ilman kävijätietoja on haastavaa päätellä, kuinka paljon lukijoita lopulta tulee blogiin Facebookin kautta, kuinka paljon suoralla linkillä ja kuinka monet ovat kirjautuneet lukijoiksi Bloggerin kautta. Itse huomaan kiinnittäväni huomiota Googlen lukijaraatiin, vaikka se varmasti antaa vain pienesti suuntaa antavan aavistuksen lukijamääristä.

Olen huomannut myös, että useimmiten minua viehättävät blogit, joissa lukijoita ei lukijaraadissa ole satoja eikä välttämättä edes kymmeniä. Vaikka useassa paikassa lempiblogeja kysyttäessä monet vastaavat tietyt perinteiset, todella suuret blogit, en ole vielä itse hoksannut niiden vetovoimaa. Minulle jopa toisinaan valtavat seuraajaluvut ovat asia, joka vähentää kiinnostusta blogia kohtaan. Kuulosta hassulta, vai mitä?Olen miettinyt, toimiiko asia myös toisinpäin - vähentääkö pieni lukijamäärä kiinnostusta blogia kohtaan? Ja jos vähentää, niin missä menee liian pienen, pienen ja sopivankokoisen blogin raja? Tuntuu, että lukijoiden saaminen on hyvin paljon kiinni myös sattumasta ja oikeasta ajoituksesta, sillä omaltakin lukulistalta löytyy blogeja, jotka pesevät mennen tullen monet isommat blogit. Ehkäpä niihin ei vain ole vielä moni löytänyt tietään?

Minun mielestäni näihin seuraaviin blogeihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Mitä mieltä te olette? Löydättekö sieltä uutta luettavaa itsellenne? :) Luen monia muitakin blogeja, mutta jouduin valitettavasti karsimaan vain muutaman tähän mukaan. Jos olisi enemmän aikaa, niin esittelisin mielelläni kaikki lukulistani blogit! (Ja hei kaikki te, jotka linkitin - jos blogisi on oikeasti huippuiso, älä pahastu väärästä tulkinnastani! Kaikella ystävyydellä myös nappasin kuvitukseksi bannerisi mikäli se oli mahdollista, mutta poistan sen toki halutessasi.)

Uusia blogeja on myös aina kiva löytää, joten tervetuloa linkkaamaan blogisi kommentteihin! Mukaan kannattaa laittaa pienoinen esittely, mistä blogissa on kyse. Jos tiedät jo seuraavani blogiasi, linkitä blogisi silti - ehkä joku muu kommentoija löytää sinut! Itse haluaisin löytää erityisesti blogeja, joista löytyy väriä vaatteista ja kodista. Nyt on siis hyvä tilaisuus ilmiantaa blogit, joihin sopivat sanat retro, värikäs ja boheemi. :D

Teen linkatuista blogeista vielä jonkinlaisen koosteen myöhemmin, mutta nyt päästän teidät tutustumaan näihin kivoihin blogeihin. Otsikkoa / bannerikuvaa klikkaamalla pääset blogiin!


Kotoinen blogi, josta huokuu itse tekeminen! Tutustuin blogiin tarkemmin vasta hetki sitten ja löysin sieltä esimerkiksi suloisen joulukalenterisadun - jokaisesta luukusta ilmestyi päivitetty kuva joulukalenterista ja pätkä kaunista eläinsatua. Jos joku muuten on innostunut värittämään itsekin värityskuvia, niin kannattaa kurkata tätä postausta, josta voi printata itselleen väritettäväksi Minnan piirtämän kuvan!

Avec Ave

Avec Ave on hyväntuulinen ja rento blogi. Tykkään blogissa siitä, että siellä on juttuja laidasta laitaan sekä myös kulttuuriin liittyviä kirjoituksia. Ave onkin kirjoittanut viime aikoina esimerkiksi Euroviisuista, Golden Globe Awardsista ja uusimmasta Star Wars -elokuvasta. Kirjoituksista ja blogista huokuu into ja innostuminen bloggaamiseen, mikä on ehdottomasti hyvä juttu - kun postauksia ei kirjoiteta pakkopullana, niistä välittyy myös lukijalle intoa ja energiaa.

http://kommammaa.blogspot.fi/

En jostain syystä saanut banneriin blogin nimeä, mutta tämä kaunis talvikuva löytyy blogista kommammaa. Veikkaan, että suurin syy blogista tykkäämiselleni on se, että sieltä löytyy Tipulan tavoin juttuja laidasta laitaan. Myös lapset pyörivät mukana jutuissa, mutta eivät ole keskipisteenä kirjoituksissa - arvostankin Hannan tyyliä pitää perhe mukana blogissa ja silti säilyttää yksityisyys! Käyhän kurkkaamassa blogista esimerkiksi virkattua afrikankukkapöllöä tai ommeltuja lastenvaatteita. Ja hei pst, blogissa on juuri nyt menossa blogin ensimmäinen arvonta!

Vähäx vaikeeta?

Vähäx vaikeeta? -blogissa minua viehättää erityisesti Heidin taito tuunata vanhoista tavaroista upeita, toimivia luomuksia. Esimerkiksi kuormalavoista voi tehdä vaikka mitä! Muutenkin blogista löytyy mielenkiintoisia DIY-töitä kuten vaikkapa itsetehty kuivashampoo, kylpysuola ja pyykki- ja yleispesuaine.

Sydämellistä

Nyt näitä blogeja listatessani huomaan, että tykkään erityisesti blogeista, joista löytyy kirjoituksia eri aiheista ja jotka liittyvät käsillä tekemiseen, ruokiin ja jossain määrin perheeseenkin. Näin siis myös Sydämellistä-blogin kohdalla! Erityisesti olen ihastellut Henskun käsitöitä ja muun muassa nämä virkatut lumihiutaleet ovat ihanat ja juuri vuodenaikaan sopivat. Myös esimerkiksi kankainen muistipeli, 3+1 herkkua omenasta ja virkatut pöllöt kannattaa käydä kurkkaamassa!

Konveksi
Konveksi on hyvin tuore blogi, jonne löysin tieni Elenan aikaisemman blogin kautta. Jaksan jatkuvasti ihastella Elenan upeita kuvia ja lämminhenkistä kirjoitustyyliä! Erityisesti mieleeni ovat jääneet kauniit kattaukset ja ruokakuvat, joita voit kurkata esimerkiksi täältä. Tuollainen brunssi varmasti kelpaisi teillekin? :) Elena on muuten laittanut useimpiin postauksiin linkin sopivaan taustamusiikkiin - mainio idea!


Löysin blogin Onni Blogien kautta ja ihastuin kauniisiin kuviin sekä hyvään blogi-ideaan: Foodie-vauva on täynnä terveellisiä ruokaohjeita niille perheen aivan pienimmille! Meillä koko poppoo syö samaa ruokaa, mutta Foodie-vauvasta löytyy vinkkejä myös koko perheen ruokiin - se ei siis suinkaan ole täynnä vain erilaisia soseita. Miltä kuulostaisi esimerkiksi seljankakeitto, mausteiset lammaspallerot tai smoothiekakku? Jos muuten olet suunnitellut koko perheen brunssia, niin vinkkejä kannattaa hakea täältä!

. . . . . .

Miten kävi, löysitkö itsellesi uutta luettavaa? :)

Nyt saa vinkata omasta blogista tai omista blogilemppareista muillekin! Ja sillä blogin koolla ei ole väliä, kaikki mukaan vain! Hyvää viikonloppua ja mukavia lukuhetkiä!

. . . . . .

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

75 kommenttia:

 1. Mulla on vähän sama ajatus, ainakin joidenkin suurien ja suosittujen blogien kohdalla että niistä ei välttämättä saa tarttumapintaa. Paljon tekee se, vastaako bloggaaja kommenteihin, koska jos ei vastaa niin hän ei tavallaan "inhimillisty" jos ei laskeudu lukijoiden sekaan. Toisaalta taas jos kommentteja on hirveä liuta ja kaikki jotain samantapaisia, ymmärrän kyllä että varmasti turhauttaa vastata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tuo kommentteihin vastaaminen vaikuttaa kyllä paljon. On hienoa, että monet jaksavat ja ehtivät vastata kommentteihin kivasti ja nätisti vaikka niitä olisi useita kymmeniä. :)

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä. Täytyypä käydä tutustumassa. Itse kirjoitan melko uutta noin puolivuotiasta perhelifestyleblogia. Jutut käsittelevät perheemme 6,4, ja 2-vuotiaiden tyttöjen kanssa puuhastelua, lastenvaatteita, retkiä ja matkoja. Välillä kirjoitan äitiyteen ja lasten kasvatukseen liittyviä juttuja, kaikkea laidasta laitaan. Tervetuloa tutustumaan! Bubble bath time http://rosebath.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun linkitit blogisi! Tulenkin hetimmiten kurkkaamaan sitä!

   Poista
 3. Oi mikä ihana yllätys, tulipa hyvä mieli tästä! :) Kiitos! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla! Kiitos sulle mielenkiintoisesta blogista. :)

   Poista
 4. Itse olen sun blogin äskettäin löytänyt ja käynyt vilkuilemassa sisältöä :) kiva blogi siis!

  Oma blogini on vielä aika tuore tapaus (puoli vuotta tulee just) perheen arkea, omia ompeluksia, lastenvaatteita ja ruokajuttuja :) http://id3h.blogspot.fi

  Täytyy käydä myös katsomassa nämä sinun suosittelema blogit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, tulen varmasti vastavierailulle! Toivottavasti löydät uutta luettavaa blogeista. :)

   Poista
 5. http://maijukristiina.blogspot.fi/?m=0

  Tässä omani :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun linkitit! Sulla onkin kaunis ja raikas blogi. :)

   Poista
 6. Retromoderni se täällä huhuilee. Olen kirjoittanut blogia pian 6 vuotta ja olen huomannut että ei niitä lukijoita enää tule sillain bloggerin kautta, kun on niin monia kanavia mitä kautta seurata postauksia. Mutta LUKIJOITA on ja paljon. Kirjoitan hyvinkin sisustuspainotteista blogia, mutta väliin kevyempää lifestylee. Asustetaan retomodernia omakotitaloa ja sisustetaan persoonallisesti. Järkkään myös ajankuluks Mansen blogikirppistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! Tuntuu että etenkin fb on aika hyvin korvannut lukijaraatia. Seuraamiskanavia on niin monia, että itsekään ei oikein tiedä, mitä kautta seuraa mitäkin blogia!

   Poista
 7. Juu, ei se bloggerin lukijakaarti kerro kyllä mitään (välttämättä). Oikein paljon on ihania pikkublogeja , oikein mitään hirmusuuria en juurikaan edes itse seuraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta. Harmi vain, että moniin mielenkiintoisiin blogeihin löytää hieman puolivahingossa! Varmasti on siis vielä monta kivaa blogia löytämättä. :)

   Poista
 8. Olipa kivoja vinkkejä! Kivi&Kakku täällä hei :) Kategoria ruokapainotteinen lifestyle, koko ajan enemmän hyvinvointiin kallellaan, mutta pidän vapauden postata sisustuksesta, puutarhasta tai yleisestä harrastavan lapsiperheen härdellistä. Tervetuloa tutustumaan :)
  Kivikakku.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoiselta kuulostaa, tulen ehdottomasti tutustumaan tarkemmin! :)

   Poista
 9. Itse pidän blogeista, joiden aiheet käsittelevät minua kiinnostavia asioita: kirjoja, ruokaa, valokuvausta, eläimiä, arkipäivää ja ennen kaikkea ajatuksia herättäviä aiheita. Minulle on aivan sama, onko blogilla päivässä 1 vai 1000 lukijaa, kunhan sen tekstit kiinnostavat. http://kristiinaraden.blogspot.fi

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aivan totta: jos aiheet ovat mielenkiintoisia ei lukijamäärällä ole mitään väliä!

   Poista
 10. Mulla on tiettyjä kriteereitä seuraamieni blogien suhteen, ja kunhan ne täyttyy niin sillä ei ole väliä onko blogi iso vai vähän pienempi. Mun lukulistalta löytyy siis myös molempia, mutta ehkä eniten kuitenkin niitä keskikokoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, omat kriteerit onkin tärkeämmät kuin lukijamäärä. :) kuitenkin musta tuntuu, että etenkin blogin ollessa vielä alkutaipaleella uudet lukijat tuovat nopeasti mukanaan uusia lukijoita.

   Poista
 11. Kun blogi on kaikin puolin itseäni kiinnostava niin lukijamäärällä ei ole väliä. Kaikkihan me olemme kuitenkin sieltä nollasta lähteneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta! Harmi vain, että usein uudet blogit eivät osu silmiin kovin nopeasti. Pitäisi ehkä löytää sopiva väylä uusien blogien löytämiseksi!

   Poista
 12. itse tykkään lukea minulle uudet blogit alusta tähän hetkeen, niin välillä tulee ihan etsittyä "pieniä"blogeja :D
  tervetuloa kurkkamaan myös Sängyn alla -blogiin, taaperoarkea, allergioita, valvottuja öitä - sitä kotiäidin arkea siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hienoa, että paneudut kunnolla uuteen blogiin! Mulla taas on se (paha) tapa, että katson usein vain uusimpia postauksia. Hyvin usein on kyllä tarkoitus lukea vanhoja postauksia, mutta ikinä asia ei muistu mieleen silloin, kun olisi aikaa. Onneksi monet bloggaajat linkkaavat juttuihinsa myös vanhoja samaa aihetta koskevia postauksia, jolloin niihin tulee eksyttyä! :)

   Tulen varmasti kurkkaamaan blogiasi, kiva että linkitit sen mukaan! :)

   Poista
 13. Pieni blogi on usein todella hyvä! :) Lukijamääriin en kiinnitä huomiota, minulle ei ole merkitystä vaikka lukisin blogia melkein yksin. Pienestä jokainen suurikin on joskus ponnistanut.
  Mielenkiintoisimmat blogilöydöt luen usein alusta loppuun saakka ja jään janoamaan lisää. Facebook on itselläni kyllä enemmän käytössä kuin Blogger seurantatyökaluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mäkin toivon, että ehtisin ja muistaisin lukea blogien vanhempiakin postauksia enemmän! Mä myös olen viime aikoina enemmän alkanut lukea Facebookin kautta postauksia, mutta silloin menee helpommin jokin kiva postaus ohi. Toisaalta taas sitä kautta löytää tiensä mielenkiintoisiin postauksiin ja sitä kautta uusiin blogeihin.

   Poista
 14. pitääkin kurkata tuo foodie-vauva! :)
  mäkin tykkään pienistä blogeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaakin olla pienin juuri sopivaa kohderyhmää ruokakokeiluille? Kannattaa ehdottomasti tutustua Foodie-vauvaan! :)

   Poista
 15. Kivoja blogeja. Yhteen kirjauduin lukijaksikin :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos vinkeistä! Tässä omani:

  Kirjablogi Unelmien aika: http://unelmienaika.blogspot.fi

  Klaani tv-sarjalle ja kirjoille omistettu blogi Abadeo: http://thetribeklaani.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, Klaani! Tulen tutustumaan molempiin blogeihin varmasti! :)

   Poista
 17. Voi miten kiva postaus, kerrankin ihan uusia tuttavuuksia -kuten myös kommenttikentässä! :)

  Oma blogini on sekametelisoppa meidän perheenn arjesta, pukeutumisesta, kasvisruokailuista ja sitten taas toisinaan syvällisemmästäkin pohdinnasta. :) http://momistheblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löytyi uusia blogeja! Blogisi kuulostaa juuri minulle sopivalta sekametelisopalta, joten tulen kurkkaamaan sitä jossain vaiheessa! :)

   Poista
 18. Jostain syystä mä usein viehätyn enemmän blogeista jotka vaikuttaa "pienemmiltä". Usein niissä saattaa olla enemmän panostustakin kuin oikein isoissa. Silti mä itse kyttään sitä bloggerin listaa omassa blogissa ja pompin innosta jokaisesta uudesta lukijasta :D vaikka tosiaan tiedän että se ei merkitse mitään kuinka monta nimeä siinä listassa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, samoin! :D Lukijamäärä ei lopulta merkitse mitään, mutta kyllä mäkin riemuitsen jokaisesta uudesta "näkyvästä" lukijasta. :D

   Poista
 19. Kiitos vinkeistä! Osa oli tuttuja, mutta paljon sain uutta luettavaakin. Itse kiinnostun sisällöstä, en niinkään lukijoiden määrästä. Lukulistaltani löytyy kaikenkokoisia blogeja. :)

  Itselläni on tuore pieni Lifestyle-perhe blogi: http://ihanvaantavismutsi.blogspot.fi/?m=1

  Realistinen ja rehellinen blogi meidän arjesta, kaikkine kommelluksineen ja niitähän sattuu kun meikäläinen touhuaa. :) Blogi on sillisalaatti, mutta niin on kirjoittajakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, kiva että näin moni on löytänyt uutta luettavaa! :)

   Tulen varmasti tutustumaan sillisalaattiblogiisi! :)

   Poista
 20. Kiitokset maininnasta Emonen <3 Aloitin aikoinaan blogiharrastuksen tutustumalla isoihin blogeihin, mutta nykyään huomaan enemmän ja enemmän viehättyväni pienistä tai pienehköistä blogeista. Ne ovat monesti aidompia ja niissä pääsee ehkä lähemmäs oikeaa kommunikaatiota, kun kommentteihin todennäköisemmin vastataan. Itse pikkuruisen blogin pitäjänä arvostan kyllä paljon jokaikistä seuraajaa ja kommenttia :) Täytyypä tehdä tuttavuutta myös muihin mainitsemiisi ja kommenteissa oleviin blogeihin. Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitous ja kommentteihin vastaaminen on kyllä tärkeitä ominaisuuksia blogissa. Huomaan, että itsekin pitää tsempata etenkin vastaamisessa, sillä välillä tuppaa venähtämään kaiken kiireen keskellä tämä vastauspuoli. Kaikki kommentit kuitenkin aina ilahduttavat suuresti. :) Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa sinne!

   Poista
 21. Mä tykkään lukea kaikenlaisia blogeja. Ihan suurimpia ja suosituimpia en tunne,mut keskikokoset mamma ja treeniblogit kiinnostaa. :) Mulla postauksen aihe on se minkä vuoksi klikkaan blogiin, ei suoranaisesti tietty blogi eli voi olla suuri tai pieni.

  VastaaPoista
 22. Mä tykkään lukea kaikenlaisia blogeja. Ihan suurimpia ja suosituimpia en tunne,mut keskikokoset mamma ja treeniblogit kiinnostaa. :) Mulla postauksen aihe on se minkä vuoksi klikkaan blogiin, ei suoranaisesti tietty blogi eli voi olla suuri tai pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo, postauksen aihe ja otsikko ovat tärkeitä etenkin fb:ssa! Ja useinhan mobiiliversiolla blogeja lukiessa ei edes tiedä, minkä kokoista blogia on lukemassa. :)

   Poista
 23. Itse en kauheasti kiinnitä blogin lukijamäärään huomiota, mutta yhden asian tsekkaan aina! Kurkkaan muutaman postauksen takaperin ja katson kuinka bloggaaja vastaa kommentteihin, vai vastaako ollenkaan. Itse tykkään hurjasti kanssakäymisestä blogeissa ja se on mulle se tärkein kriteeri. Vastauksista huomaa myös kirjoittajan kiinnostuksen kommentteja ja lukijoitaan kohtaan aika nopeasti :) Ilmiannama itsenikin tähän perään: www.kaksinaamainen.com

  Vielä sellaista tähän perään, että blogisi jumiutuu Safarilla selatessa. Scrollaus ei jostain syystä onnistu :( En tiedä onko vain tuossa selaimen versiossa vikana, mutta kannattaapi kurkata ongelmaan jos sulla on siihen mahdollisuus :) Chromella OSX:llä toimii kuitenkin hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttien saaminen ja vastaaminen on kyllä yksi tärkeä osa blogia - tunnen pienen omatunnon piston tässä, sillä huomaan usein vastaavani kommentteihin pienoisella viiveellä. Pitää tsempata!

   Ja KIITOS, kun vinkkasit lukemishaasteista! Yritän selvittää, voiko asialle tehdä jotain! :)

   Poista
 24. Minun blogistani löytyy diy-projekteja, kierrätyskäsitöitä, askartelua, tuunailua, kanalan puuhia sekä elämää maalla ja merellä. :) Blogini löydät täältä http://arjeniloja-sari.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa lupaavalta ja mielenkiintoiselta, pitää siis tulla tutustumaan paremmin. :)

   Poista
 25. Kiva listaus :) Pitääpäs palata tutustumaan näihin paremmalla ajalla. Sama maku aiheissa ja niistä itsekin kirjoittelen. http://buttonandstripe.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti säkin löydät uutta luettavaa! Tulenkin kurkkaamaan myös sinun blogiasi. :)

   Poista
 26. Olen ihan samaa mieltä, että monesti ne pienet blogit ovat jotenkin mielenkiintoisempia ja aidompia kuin isot! Erityisesti ihan Suomen huippublogit alkavat kaikki suosion kasvaessa tiputtaa tasoaan, postaukset täyttyvät mainostuksesta ja kirjoittajat kertovat itsestään ja elämästään aina vähemmän ja vähemmän, vaikka se oli syy miksi lukija alunperin hakeutui lukemaan. Ehkä tulisi ajatella siten, että mikään blogi (tuskin??) on ikuinen vaan niilläkin on aina elinkaari: alku, keskikohta ja loppu.

  Oma blogini menee sinun kiinnostuksen kohteistasi hieman ohi, sillä kerron suomalais-saksalaisesta elämästäni, työn ja opiskelun yhdistämisestä ja kolmenkympin hiipivän kriisin vaiheista. Mutta ehkä löydät itsellesi tästä mustan hevosen? ;)
  http://cherrymarja.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, isoissa blogeissa joutuu varmaan aika paljon taiteilemaan juurikin yksityisyyden ja julkisuuden välillä. Mua itseä ei yhteistyöpostaukset häiritse, jos niistä tulee sellainen fiilis, että kirjoittaja on oikeasti tuotteiden takana. Kuitenkin pelkkien mainosten lukeminen on vähän tylsää.

   Tulen kurkkaamaan mahdollisesti tulevaa mustaa hevostani jossain vaiheessa! :D

   Poista
  2. Hei kävin lukemassa blogiasi, mutten pystynyt kommentoimaan! Ensimmäinen kommentti hävisi virheilmoituksen myötä ja toisella kertaa Wordpress vaati kirjautumista / rekisteröitymistä. :(

   Poista
 27. Paljon on sellaisia "isoja nimiä" jotka eivät vaan sytytä, kun taas pieniä blogeja ihmettelen, miksi ovat niinkin pieniä. Hyvä olo, onni tehdä, nauttia. se näkyy ja välittyy... tai myös sen kaiken puute.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa - into ja riemu kirjoittamisesta ja/tai kuvaamisesta usein välittyy myös lukijalle! Mä uskon, että moni pieni blogi odottaa sitä oikeaa hetkeä, jolloin se "löytyy" paremmin. :)

   Poista
 28. Ihana ylläri. Kiitos huomionosoituksesta! Satuit vielä auttamaan minua eräässä pohdinnassani koskien blogia, suurkiitokset siitäkin :) Minäkin pidän pienemistä blogeista. Niistä huokuu mielestäni enemmän kirjoittajan oma luonne ja persoonallisuus. Tuntuu, että kun blogi pääsee kasvamaan isoksi niin siellä helposti häviää kirjoittajan oma ääni. Vaikka näissäkin on poikkeuksia. Ja hyvä niin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ole hyvä vain! :D Mä olen huomannut, että mitä kauemmin blogia kirjoittaa ja mitä enemmän blogeja lukee, sitä vahvemmin tulee välillä se olo, että pitää olla kuin "muutkin". Sitten pitää vähän funtsia ja pohtia, mikä on se juttu, jota itse haluaa tehdä. Ja sitten voi taas miettiä, minkä värin räjäyttää seuraavaksi taustakuvaan. :D

   Poista
 29. Heips! Olipas mukava kirjoitus. Täytyy käydä tutustumassa vinkkaamiisi blogeihin. Oman pienen blogini aihejaukauma on kovin laaja: lastensynttäreitä, kakkuja, käsitöitä askartelusta neulomiseen, puutarhan hoitoa ja ihan tavallista lapsiperhe-elämää... Joskus pohdin, kaventaako liian laaja bloggaus-aihelista lukijakuntaa, mutta koska nämä kaikki ovat sydäntäni lähellä, niin jatkan tällä linjalla. Ensisijaisesti blogi toimii "päiväkirjana" itselle, mutta toki ohjeiden ja postausten kautta toivon jonkun muun myös saavan niistä inspiraatiota. Tervetuloa vierailulle: sadunhohteinen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että monet haluavat lukea sillisalaattiblogeja. :) Olen kylläkin miettinyt välillä tuota ihan samaa, mutta päätynyt sitten siihen, että halutessaan jokainen voi jättää lukematta ne postaukset, joiden aihe ei kiinnosta. Itsestä ainakin tuntuisi vaikealta pysyä vain yhdessä teemassa - tällainen vähän sitä sun tätä -linja on paljon rennompi! :) Tulen vierailulle, blogissasi nähdään!

   Poista
 30. Vitsit, olipa hauska postaus bloggaamisesta ja blogien lukemisesta. Täältä vois löytyä jotain uutta luettavaa. Omat lukumieltymykseni ovat aika kausittaisia. Nyt bloggerin lukulistalla on paljon sisustusblogeja, mutta valokuvaaminen ja mielipiteet kiinnostavat tällä hetkellä ehkä enemmän.

  Omassa pienen pienessä blogissani johtoajatuksena on seurata omaa fiilistä ja kirjoittaa sen mukaan. Toisinaan enenmmän ruuasta, joskus sisustamisesta, matkustamisesta tai mielipiteistä ajankohtaisiin aiheisiin. Tervetuloa tutustumaan: http://aikaansinikellojen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät uutta luettavaa! Mä olen myös huomannut vähän tuota kausittaisuutta. Nyt esimerkiksi olen hullaantumassa käsityö- ja DIY-blogeista. :D

   Tulen varmasti tutustumaan blogiisi!

   Poista
 31. elamanikuvina.blogspot.fi
  Keskittyy ihan tavalliseen elämään ja agilityharrastukseen. Matkustelusta tulossa Juttuja lähiaikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun linkitit blogisi! Tulen kurkkaamaan myös sitä! :)

   Poista
 32. Hei. Tipulaa on mukava seurata, kun postauksia tulee säännöllisesti ja aiheet ovat monipuolisia! Kiitos! Oma blogini kertoo työpaikkani arjesta ja töistäni. Olen yrittäjä ja minulla on oma työhuone, jossa suunnittelen ja valmistan mm. tilausvaatteita asiakkaille ja jälleenmyyjilleni kahta pellavavaatemallistoa. Lukijamääräni on pieni, sillä blogini ei ole trendikäs muotiblogi, eikä varsinainen käsityöblogi ja lastenvaatteitakin valmistan harvakseltaan: ) Työpaikka-arkeani voi käydä kurkkaamassa: kankaanleikkaajansaari.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla että tykkäät seurata Tipulaa! :) Kiva myös, että tulit linkkaamaan blogisi! Mielenkiintoinen aihe blogillasi. :)

   Poista
 33. Kiitos hurjasti esittelystä Emonen! Ja täältä kommenteista löytyy paljon uutta luettavaa eli huippu juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että löysit uutta luettavaa! Kannatti siis koota blogeja vähän yhteen, kun näin moni on löytänyt jotain uutta lukulistalleen. :)

   Poista
 34. http://mittliv00.blogspot.fi/
  Lifestyle-blogi eli kaikenlaisia juttuja löytyy! :)
  Itsekään en kauheasti tykkää blogeista joissa on tosi paljon lukijoita. Ns. pienemmän blogit jää vähän niin kuin varjoon kun monet suosii niitä isompia blogeja. Itsekin voisin tehdä tällaisen postauksen pienemmistä blogeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pienempiä blogeja on vaikea löytää ja niiden postaukset eivät ehkä pääse somessakaan lentoon samalla tavalla kuin isomman blogin kirjoittamana. Tee ihmeessä myös postaus, tulen sitten kurkkaamaan, millaisen listan olet koonnut. :)

   Poista
 35. http://katjuska-ja-kirsikka.blogspot.fi/

  Tässä meidän eli kaksosten blogi sisustamisesta, kirppislöydöistä, kokkailuista, välillä tunnelma- ja luontokuvia ja muuta mukavaa. Into on hieman laskenut, mutta jospa saataisiin vähän lisää lukijoita, niin tahtikin paranisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa lupaavalta, tulen tutustumaan blogiinne! Uudet lukijat kyllä aina piristävät ja tuovat lisää intoa kirjoittamiseen. Toivottavasti siis teillekin löytäisi tiensä jokunen uusi seuraaja. :)

   Poista
 36. Tuolla listalla oli vaikka kuinka monta kivaa, uutta tuttavuutta. Ihanaa, että nostit noita esiin. Pienissä blogeissa välittyy usein aitous ja rakkaus tekemiseen. En tarkoita, etteikö sitä isoissakin olisi. luulen että pienet blogit antavat enemmän myös liikkumatilaa aiheiden parissa. Pääasia on se, että blogista välittyy aitous ja ilo tekemiseen. Se välittyy aina myös lukijalle. Mukavaa viikkoa Tipulaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löytyi uusia tuttavuuksia! :) Totta muuten tuo, ehkä pienissä blogeissa on tosiaan enemmän liikkumatilaa aiheissa! Jos on kauan kirjoittanut blogia ja se on saanut paljon lukijoita, kynnys siirtyä uusien aiheiden pariin voi olla aika iso. Oikein mukavaa viikkoa myös teille! :)

   Poista
 37. Kiva postaus! Löysin itsellenikin näistä mieleistä luettavaa, kiitos vinkistä!
  Lisäksi yksi pikkublogi ilmoittautuu joukon jatkeeksi - kauniskaikuu@blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kiva kiva! Hienoa, että postaus on ollut hyödyllinen ja uusia luettavia ja lukijoita on löytynyt! Sinun blogissa olenkin jo käynyt ja tulen varmasti vielä monta kertaa uudestaan! :)

   Poista
 38. Samoilla ajatuksilla täällä mennään. Oma blogini: SatunNaiselämää satuvalimaki.blogspot.com

  VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)