tiistai 5. tammikuuta 2016

TEE ITSE: Aikakapseli 2015 - vuosi purkissa!

Kuka rakastaa vanhoja valokuvia? Kuka haalii muistotavaroita sinne ja tänne ja täyttää verkkovaraston tärkeillä laatikoilla? Kuka kerää lapsille omia muistolaatikoita ja lisäksi yrittää koko ajan edistää vauva- ja leikekirjaprojekteja (toistaiseksi heikolla menestyksellä)? Kuka innostui valtavasti Onni Blogien aikakapseli-projektista?

Minä!

Onniblogilaiset ovat tässä vuodenvaihteessa purkittaneet ahkerasti viime vuoden muistoja. Eilen oman aikakapselinsa esitteli MäSäMutsi ja sitä voit käydä kurkkaamassa täältä. Huomenna puolestaan paljastuu Kädenjälkiä sydämessä -blogin aikakapseli. :)

Meidän aikakapselimme puolestaan näyttää tältä:

aikakapseli, muistopurkki

aikakapseli, muistopurkki

Pieneen fetapurkkiin on purkitettu joitain tärkeitä juttuja viime vuodelta. Sieltä löytyy esimerkiksi korvatulpat muistuttamassa meidän haasteellisista nukkumisista, hiuspinni hiustenkasvatusprojektini takia sekä poletteja Hoplopiin, josta tytöt innostuivat valtavasti etenkin syksyllä.

aikakapseli, muistopurkki

Viime kesänä tytöt tutkivat usein etupihan apiloita, joten muutama sellainen pääsi myös purkkiin. Virkattu tilkku puolestaan muistuttaa siitä, että innostuin viime syksynä tauon jälkeen tekemään taas käsitöitä. Lisäksi purkissa on pari viestiä / kirjettä ja tytöille kesällä ostamani pupu-kortti - kuinka vuodesta 2015 voisikaan puhua ilman pupuja??

Purkin kokoaminen tuntui ensin vaikealta, sillä en ollut osannut yhtään varautua siihen vuoden aikana. Tällä kertaa oli kuitenkin hyötyä hamsteriluonteesta, ja purkintäytettä löytyi lopulta hyvin laukuista ja laatikoista. :D

aikakapseli, muistopurkki

aikakapseli, muistopurkki

Fetapurkin sininen kansi on maalattu kolmeen kertaan valkoisella maalilla ja lopuksi siihen on kiinnitetty servettikuva decoupage-lakalla. Joku ehkää muistaa nämä servetit, jotka sain salaiselta jouluystävältäni - nyt ne pääsivät ensimmäisen kerran käyttöön!

aikakapseli, muistopurkki

Tytöt avustivat purkin koristelussa ja asettelivat rei'ittimellä leikattuja ympyröitä kontaktimuoville, jonka liimasin purkin ympärille. Sopu sijaa antaa, ensimmäinen yhteisaskartelu on nyt tehty!

aikakapseli, muistopurkki

Purkki sijoittui kirjahyllyn päälle odottamaan avaamistaan. 10 vuotta tuntuu nyt pitkältä ajalta, mutta toisaalta 10 vuotta tästä taaksepäinkin on kulunut nopeasti. Aika hurjaa on kuitenkin ajatella, että purkkia on sitten avaamassa tytöt pian 13 v ja 11,5 v!

Nyt vielä ehtii purkitella viime vuoden muistoja! Toivottavasti purkki säilyy matkassa mukana koko tämän ajan. :)

Arvaatteko muuten, kuinka paljon sokerihammasta on tässä viime päivinä kolottanut? PALJON! Olen huomannut, että monesti makeannapostelu on korvannut nälkää tai janoa ja etenkin iltaisin tekisi mieli syödä koko ajan jotain - ei välttämättä edes makeaa, vaan ihan mitä vain. Etukäteen ajattelin, että iltapäivät olisivat sokerittomuuden kannalta haastavimpia, mutta eniten mielenlujuutta on tarvittu sittenkin iltaisin. Se hetki, kun tytöt ovat menneet nukkumaan ja vedenkeittimessä kiehuu vesi teetä varten, vaatii ehdottomasti jotain herkkua. Nyt olen korvannut suklaan ja muut makeat herkut useimmiten leivällä tai parilla voileipäkeksillä ja juustolla. Ruuan jälkeen puolestaan purkka on katkaissut ihan hyvin makeanhimon ja jälkkäritarpeen. Tässä taitaa olla kyllä silti aika monta pitkää viikkoa edessä. :D

. . . . . . .

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

28 kommenttia:

 1. Voi kuinka söpö purkki <3 Kiinnostaa kyllä mitä kaikkea muut ovat keksineet kapseleihinsa laittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös olen innolla käynyt katsomassa jo ilmestyneitä purkkeja ja odotan kovasti vielä tulevia! Hauska on ollut nähdä, miten erilaisia aikakapselit jo tähänkin asti ovat olleet. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oi kiitos Nadja! Puput tekevät mistä tahansa ihanan. :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä, minä myös innostuin heti, kun tätä Onni Blogeissa alettiin puuhata!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tehkää oma! Mä luotan siihen, että näistä on suunnattomasti iloa sitten kymmenenkin vuoden päästä! :)

   Poista
 5. Voi miten ihana aikakapseli!

  Me olemme sisarusteni ja puolisoiden kanssa tehneet myös aikakapseleita. Jokainen on kirjoittanut kirjeen purkkiin nykyhetkestä ja toiveet/haaveet/ajatukset siitä millainen oma elämä olisi 5 vuoden kuluttua. Purkkiin laitettiin myös yhteiskuva kaikista. Sitten purkki haudattiin vanhempieni takapihalle, josta se kaivetaan ylös 5 vuoden kuluttua. Yksi purkki ollaankin jo kaiveltu ylös ja toinen on laitettu tilalle. Valokuvasta oli jännä nähdä kuinka paljon olimmekaan muuttuneet 5 vuoden aikana. Paljastimme myös kirjoituksemme toisillemme ja katsoimme olivatko haaveet käyneet toteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat aikakapselit myös teillä!! Hauska idea tuollainen porukkakapseli! Viidessäkin vuodessa ehtii varmasti tapahtua paljon asioita, joten tuollainen lyhyempikin aika voisi olla kiva. :)

   Poista
 6. Hieno idea, pitäisiköhän itsekin tehdä tällainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehkää ihmeessä! Etenkin pienet, arkiset asiat unohtuu varmasti jossain määrin vuosien aikana, ja niitä on ainakin näppärä purkittaa. :)

   Poista
 7. Ihana purkki♥ Tytöillä on varmasti todella hauskaa päästä avaamaan sitä 10 vuoden kuluttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on! :D Ainakin mulle on siirtynyt äidiltä tämä muisto- ja jemmausvietti, joten ehkä se siirtyy myös ainakin toiselle tytöistä eteenpäin. Toivottavasti he siis näkevät purkin hienouden myös! :D

   Poista
 8. Ihana aikakapseli!<3 Tosi kiva idea! Mulla on jossain kirje, jonka ystäväni kirjoitti teininä vähän niin kuin tulevaisuutta ajatellen. Joskus on hauskaa riittänyt sitä kirjettä lukiessa.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mulla myös on jossain teininä kirjoittamani kirje aikuiselle minälle. :D Pitäisikin etsiä se, sillä en yhtään muista, pitikö se avata 3-kymppisenä vai vasta myöhemmin!

   Poista
 9. Aivan ihana idea <3 Sokerilakkosi kuulostaa inspiroivalta ja saa miettimään, josko siihen pystyisi itsekin. Jään mielenkiinnolla lukemaan siitä lisää. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva jos sokerilakko on inspiroinut muitakin! Lisää siitä on varmasti tulossa! :)

   Poista
 10. Oi vitsi miten ihana idea! Tuollainen pitää kyllä toteuttaa itsekin joskus! :)

  Ps. Sinulle on blogissani haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, kävinkin jo siellä kommentoimassa! :) Ja tee ihmeessä myös joskus purkki - jos ei enää viime vuodesta, niin vaikkapa ensi kesän muistoista!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Mä tykkään myös! Ei olisi tullut itselle mieleen, mutta onneksi Onni Blogeissa muut osasivat vinkkailla asiasta! :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)