sunnuntai 20. joulukuuta 2015

TEE ITSE: helmitontut ja -enkelit

Jouluvalmistelumme ovat edenneet hitaasti mutta varmasti ja viimein sain laitettua Tipulan joulun puolelle ruokasuunnitelmiakin tälle aatolle. Nyt kun viimein pääsin vauhtiin, jouluvalmistelut ovat päässeet ihan hyvälle mallille. Harmi vain, että tämä innostuspuuska tuli vasta nyt, kun kaikkia ideoita ei mitenkään ehdi toteuttaa ennen joulua! Onneksi joulu tulee taas ensi vuonna!

Viikonloppuna puuhastelimme Tipusen kanssa muutaman tontun ja enkelin koristamaan joulupuutamme. Sypressimme tekee kuolemaa (kas, kuinkas muutenkaan...) olohuoneemme nurkassa, joten en rohjennut kokeilla koristeita siihen. Hyvällä tuurilla se ei ole varistanut kaikkia oksiaan aattoon mennessä!

helmienkeli

Tarvitset:

 • helmiä (näppärä sijoituskohde jämähelmille!)
 • metallilankaa
 • tonttulakkia varten palan punaista kangasta ja liimaa
 • korupihdit helpottavat työskentelyä


helmitonttu

Helmitontut 

Tonttulakkia varten leikkaa kankaasta noin ympyrän kolmas- tai neljäsosan mallinen kaistale ja liimaa se tonttulakin malliseksi kartioksi.

Taita metallilankaan kulma ja pujota toisesta päästä helmiä mekon helmaksi. Kun helma on valmis, taita myös toinen reuna. Näin helmet eivät karkaa heti, vaikka pujottelemassa olisi hieman nuorempikin askartelija! Pujota molemmista päistä helmiä kolmion sivuille ja pujota lopuksi molemmat langat isomman helmen läpi. Lisää seuraavaksi kuivunut tonttulakki, napsaise tarvittaessa metallilankoja lyhyemmiksi ja taivuta päät lenkeiksi.

helmitonttu
 
helmienkeli

Helmienkelit

Helmienkeli valmistuu kuten tonttukin. Kun olet pujottanut isomman helmen pääksi, taivuta loppumetallilanka lenksuiksi. Ota sitten uusi pätkä metallilankaa, kieputa se pari kertaa päähelmen alle ja pujota siihen helmiä siipiä varten. Taivuta siipi päähelmen alle, kieputa pari kertaa ja tee toisen puolen siipi samoin. Lopuksi kiepauta taas pari kertaa päähelmen alapuolelle, leikkaa tarvittaessa metallilanka lyhyemmäksi ja taivuta langanpää mahdollisimman piiloon.

helmienkeli


Aika nopeita ja helppoja helmikoristeita siis! :)

En muuten vieläkään ymmärrä, miten tämä aika kuluu näin nopeasti. Vaikka joka vuosi olen muka ajoissa joulunkin kanssa, silti suurin osa tekemisistä jää viimeiselle viikolle. Ja jos joulu lähestyi nopeasti, niin on tämä koko vuosi kyllä mennyt myös vauhdilla - vastahan olin tammikuun herkkulakossa ja nyt suunnittelen taas tammikuun sokerittomuutta!

Stressiä en ole kuitenkaan vielä ehtinyt ottaa edes lähestyvästä joulusta - suurin osa (tai ainakin osa) lahjoista on sentään paketoitu ja nyt viimein ruoatkin mietitty. Ja onhan se ihan hyvä jättää tekemistä myös tuleville jouluille. :D

Millä mallilla teillä on jouluvalmistelut? :)

. . . . . .

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

6 kommenttia:

 1. Ihanan hauska idea! Näyttää tosi hienoilta :)


  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Hienoja koristeita :) Meillä jouluvalmistelut on ihan vaiheessa, mutta tulee se joulu stressaamattakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Mä yleensä panostan (ja vähän stressaankin) syömisistä, mutta muuten joulu saa tulla omalla painollaan. :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)