keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Herkkulasagne


Hei, hei maidoton ruokavalio - terve taas juustokastike! Edellisestä lasagnekerrasta on tainnut vierähtää jo vuoden verran, joten pitkästä aikaa syötynä lasagne oli huippuherkullista.

Herkkusienilasagne, 6 reilua annosta
  • 500 g jauhelihaa
  • 4 isoa tuoretta herkkusientä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tölkkiä tomaattipyrettä (á 70 g)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • mustapippuria rouhittuna
  • ripaus suolaa

  • 3-4 rkl rasvaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

  • lasagnelevyjä

Pilko herkkusienet ja sipulit pieniksi palasiksi. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon herkkusienet ja sipulit. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja sekoita joukkoon kasvisliemikuutio sekä tomaattipyreet.

Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot. Älä ruskista jauhoja, mutta "kiehauta" jauhoseosta hetki. Lisää maito pienissä erissä ja sekoita koko ajan. Anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia. Lisää mausteet ja juustoraaste.

Asettele vuokaan kerroksittain juustokastiketta, jauhelihaa ja lasagnelevyjä. Laita 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)