keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Irish folding -korttiaskartelu


Bongasin Ellin koti -blogista mielenkiintoisen askartelutekniikan, jota oli pakko päästä kokeilemaan. Irish foldingissa kuva muodostetaan viuhkamaisesti asetelluista paperisuikaleista, jotka kiinnitetään kuva-aukon nurjalle puolelle.

Tykkäsin tekniikasta, sillä se on loppujen lopuksi todella helppo ja näyttää hienolta. Käytin kokeilussa silkkipaperia, mutta seuraavaa yritystä varten etsin hitusen paksumpaa paperia. En pidä siitä, miten kevyt silkkipaperi jää kuprulle ja ryppyyn. Tai sitten en vain osannut käyttää sitä oikein. :) Lisäksi totesin, että nyt voisi olla hyvä hetki ostaa askarteluveitsi - kynsisaksilla ei aukkojen leikkaaminen oikein luonnistu vieläkään.

Hyvät ohjeet tekniikasta löytyvät esimerkiksi Ellin kodista.

Toinen kokeilu


Toisella kertaa kuva onnistui paljon paremmin, vaikka teinkin sen samoista silkkipapereista. Näköjään avainasemassa ovat työrauha ja työpöytä - sylissä kun silkkipaperi ei tahdo pysyä suorassa. :)

2 kommenttia:

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)