sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kevättä ja laskiaispullia

Olen innoissani siitä, että lunta tuli kuin tulikin tänä talvena, mutta vielä enemmän olen innoissani lähestyvästä keväästä. Jos ulkona on lämpötila nollassa ja talitiainen laulaa edes silloin tällöin titityytä, kai voi jo ajatella kevään alkaneen?

Meillä varmoja kevään merkkejä tähän mennessä ovat olleet...


...tulppaanit! Niitä löytyy kaupoista upeissa väreissä ja nyt myös keittiöstämme.


...verhot ja siivous. Viimeiset joulu- ja talviromppeet saivat kyytiä, kun matot ja verhot vaihtuivat keväisempiin väreihin.


...istutusten suunnittelu. Aion ihan itse (äidin ja anopin tuella) kasvattaa yrttejä takapihallamme. Siemeniä aloin jo haalia ja seuraavaksi etsin idätyspurkkeja. Järkeilin, että idätetyt taimet ovat varma valinta, niin en nyhdä kaikkia basilikoja pois maasta rikkaruohoina.

Myös Emotuksen tukka lyheni nips naps vaan ja farkkujen alta hävisi lämmittävä välikerros - on siis pakko olla kevät!

Jotain talvista on kuitenkin tänä viikonloppuna tullut tehtyä: laskiaispullia! 


Vaikka laskiaiseen onkin vielä jokunen viikko, oli pullakausi hyvä aloitella jo tässä vaiheessa. Pullat leivoin tällä reseptillä (ilman sahramia toki). Niistä tuli pieniä ja melko sieviä ja jäipä muutama vielä pakkaseenkin. :)


Kevätiloa toivottavat energinen Emonen ja Tipunen, joka on alkanut nukkua kokonaisia öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)