torstai 20. helmikuuta 2014

Pekoni-kantarellipasta


Uusia aluevaltauksia, tein pastaa! Siis ihan sekoitettua pastaa enkä kastike + pasta -pastaa. Pöperöstä tuli hyvää, mutta vielä parempaa se olisi varmasti tuoreista kantarelleista ja kevätsipulista tehtynä.

Alkuperäinen ohje on Maku.fi:n sivuilta ja on neljään annokseen, mutta meillä pastasta riitti viiteen annokseen. Tässä siis hieman mukailtu versio:

  • 300 g spagettia
  • kantarelleja
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3/4 tl sitruunapippuria
  • 1/2 tl suolaa
Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä. Pilko pekoni, sipuli ja kantarellit (joita meidän pastassa oli yksi pieni pakastuspussillinen). Paista pekonit pannulla, siirrä hetkeksi lautaselle syrjään ja kypsennä kantarellit ja sipulisilppu. Lisää pekonit ja kerma ja mausta seos. Kaada kastike kypsien, valutettujen spagettien joukkoon ja anna imeytyä hetki.


Yritin selvittää, pitäisikö pekoni oikeaoppisesti paistaa kylmällä vai kuumalla pannulla enkä viisastunut yhtään. Toisaalla suositaan kylmää pannua, toisaalla kuumaa. Jotkut kypsentävät pekoninsa uunissa ja löysinpäs ohjeen mikropekoniinkin. Koska en saanut yksiselitteistä vastausta pohdintoihini, jatkan pekonin paistamista kuumalla pannulla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)