tiistai 8. syyskuuta 2015

Syksyistä hömpänpömppää

Viime viikolla blogissa oli hieman isompia ajatuksia, kun kirjoitin somen keskustelukulttuurista ja pohdin hieman maahanmuuttajakeskustelua. Niiden vastapainoksi on siis hyvä laittaa välillä syksyistä hömpänpömppää ja kuvia ihanasta, kirpeästä syyssäästä!

Palaan some-juttuun todennäköisesti myöhemmin, mutta maahanmuuttajakirjoitusta kommentoin vielä tässä lyhyesti. Siihen tulleet kommentit olivat nimittäin suurilta osin sellaisia kuin odotinkin: monet pelkäävät kirjoittaa aiheesta mitään, koska mielipiteet ovat jakautuneet niin vahvasti kahteen ääripäähän. Keskusteluissa leimataan hyvin herkästi rasistiksi, jos vähäänkään pohtii tai kyseenalaistaa mitään asioita.

Minä olen hyvin harvassa asiassa jyrkästi mitään mieltä ja yritän aina ymmärtää eri näkökulmia, minkä tiedän olevan joistain hyvin ärsyttävää. Kuitenkin minusta aivan yhtä ärsyttävää on se, että omaa mielipidettä huudetaan täysillä ja kun tulee toisen argumentoinnin vuoro, laitetaan kädet korville ja hoetaan "En kuule, en ymmärrä, en suvaitse, en keskustele!". Nyt keskusteluista puuttuvat usein ne puheenvuorot, joissa todetaan eri puolten olevan oikeassa tietyissä asioissa ja että molempien puolien näkemyksissä on kohtia, joista pitää joustaa.

Maailma ei ole niin mustavalkoinen paikka, että täällä olisi vain rasisteja ja suvakkeja / maailmanhalaajia / mitä lie. Täällä on valtavasti mielipiteitä ja on todella iso sääli, että nopeiden rasistituomioiden takia keskustelut ovat menettäneet nyt monta kenties todella hyvää, mielenkiintoista ja asioita eteenpäin vievää ajatusta.

Muttapa siis, nyt on hömpänpömpän vuoro. Ihana, ihana syksy!! :) Ja hei, eikai syyskuusta voi mitenkään puhua ilman, että päässä alkaa soida Hector? Jos sinulla ei vielä soi, niin klikkaapa tästä hieman taustamusiikkia! :)








Pieni Lintu - MakroTex challenge

56 kommenttia:

  1. Ihania syksyisiä kuvia <3 Ja kiva taustabiisi :)

    VastaaPoista
  2. Ja syksyn värit! Viljakin valmistuu korjattavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyn värit ovat ihanat, niitä voisin kuvailla vaikka kuinka! :)

      Poista
  3. Värikästä ja syksyistä. Puolukat vetävät puoleensa.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukat ovat suloisia väripilkkuja maassa. Näyttivät oikein herkullisilta, jos tykkäisin niin happamista marjoista. :)

      Poista
  4. Maalaistyttönä katson viljan keltakultaa, se on huikeaa ja niin kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viljapellot ovat kyllä todella kauniita. Ihana sävy niissä! :)

      Poista
  5. Tunnistan itsessäni juurikin saman piirteen, aina mietin asioita muidenkin näkökulmista ja yritän ymmärtää kaikkia. Ja oma mielipiteeni seilaa.. :D
    Mutta kuvista olen ykskantaan sitä mieltä, että hienoja ovat! Niin syksyisiä ja kauniita. Viljapelto ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, samoin. Tavallaan mielipiteen pohja on usein sama ja pysyvä, mutta argumenteista riippuen se voi kallistua hieman suuntaan tai toiseen. :D

      Poista
  6. Moikka. Wow! Tuo kuva junassa matkaavista metsäkoneista on kyllä hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tuokin kuva meni melkein ohi, kun kuuntelin musiikkia ja räpläsin puhelinta. :D

      Poista
  7. Hauska toi junakuva, niin mahtava! :D

    VastaaPoista
  8. Viljapelto iski silmääni, vaikka kaupunkilainen olenkin, kaunis värimaailma. Muutkin ovat hyviä makroja.

    VastaaPoista
  9. Hienot kuvat!
    Junan kyydissä on veikeitä metsäkoneita :)

    VastaaPoista
  10. Ihanat syksykuvat. Viljat näyttävät kypsinä kauniilta

    VastaaPoista
  11. Todella hienot syyskuvat. Mielenkiinnolla luin ne vakavammatkin pohdinnat. En vain ehtinyt kommentoimaan. Se somekeskustelukulttuuri juttu oli kyllä niin naulan kantaan ja esimerkit loistavia. Viikonloppuna juuri törmäsin muutamaan keskusteluun, josta ihan naurettavasta aiheesta ihmiset saivat riidantyngän aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kävit lukemassa muutkin pohdinnat! :) Some-riidat ovat kyllä mielenkiintoisia. Tuntuu, että usein riita alkaa ihan vain siitä, että toinen ei ole osannut ilmaista itseään oikein kirjoittamalla tai toinen on ymmärtänyt tekstin vähän väärin. Sitten tapahtuu humpsahdus ja yht'äkkiä on kunnon tappelu pystyssä.

      Poista
  12. Hienoja kuvia! Erityisesti tuo junakuva.<3
    Juu, eilen erehdyin lukemaan Lahti-ryhmän keskustelua pakolaisista ja tänään lisää. Alkaa johtaa siihen, etten halua enää kuulla sanaakaan, sillä osa "keskustelusta" on niin ala-arvoista. Käsittämätöntä. Sitten pidetään itseä jotenkin parempina ja viisampina. Huoh! Ei taida auttaa mikään puhe joihinkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, etenkin pakolais- / turvapaikanhakijakeskusteluissa on kyllä todella, todella hurjia kommentteja! Ja kun facebookista on kyse, niin vieläpä ihan julkisesti omalla nimellä ja kasvoilla. Mä aina välillä epäilen, etteivät monetkaan hoksaa, kuinka näkyvä paikka esimerkiksi fb on.

      Poista
  13. Upeat syyskuvat! Kauramakro on lempparini. Toit asiallisen näkökulman pakolaiskeskusteluun, kuten myös some-käyttäytymiseen. Ihanaa syyskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! :) Oikein ihanaa syyskuuta myös sinulle! :)

      Poista
  14. No just kattelin viljapeltoa tänään täällä Suomen toiseksi isoimmassa kaupungissa ajellessani. On se vaan mukavaa että luonto on ihmistä lähellä kaupungissakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin!! Me ei asuta maalla, mutta silti noin viiden minuutin kävelymatkan sisään löytyy peltoja, metsää ja kesälampaita. :D Tai no, ehkä vaikkapa Helsingin näkökulmasta tämän voisi jo melkein maaseuduksi laskea. :)

      Poista
  15. Oi olipa ihana Hector ja Syyskuu =) upean upeat kuvat..ihana keltainen viljapelto joka odottaa leikkaajaa ja vau siis niin ihana toi kaurakuva...ja ötökkä..ja..ja..siis niin vaan nättei kuvii..=) tykkää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Irkkunen! Kiva kuulla, että tykkäsit noin paljon! :) :)

      Poista
  16. Kyllä tuollainen suomalainen viljapelto on sitten kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ihanat värit ja sellainen perisuomalainen tunnelma. :)

      Poista
  17. Keltainen vilja kauniina. Hieno varjokuva alimpana :)

    VastaaPoista
  18. Voi miten kauniit kuvat! Ja kiva taustamusiikki - minulla soi päässä toisenlainen syyskuu-biisi (linkki postauksessa) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kävinkin jo kommentoimassa sulle. Aika vahvasti aina jokin kappale assosioituu vuodenaikoihin tai kuukausiin. :)

      Poista
  19. Hyvä teksti ja ihanat kuvat. Taustamusiikki jäi vielä tänään mysteeriksi, kun en uskaltanut laittaa ääniä päälle nukkuvan vauvan vieressä. Käyn sitten huomenna päivällä kurkkimassa senkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääsit myöhemmin kuuntelemaan kappaleen! Luulen, että laulu sopisi hyvin nukkuvalle vauvallekin. :)

      Poista
    2. Pääsin. :) Oli kaunis ja ehkä ei olisi vauvakaan herännyt. :)

      Poista
  20. Mukavat kuvat,Kauneutta ja vauhtia.

    VastaaPoista
  21. Huippuihanaa viljaa ja puolukkaa :)

    VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)