torstai 16. heinäkuuta 2015

Keskikesän 1-vuotissynttärit

Tuoretta pikkutaaperoamme juhlittiin ehkä kauneimman kesän aikaan. Päätin kerrankin hyödyntää luonnon valikoimaa pöytäkoristeissa ja hämmästyin, kuinka valtavan paljon kukkia löytyy ihan muutaman minuutin kävelymatkan säteeltä! Myös tarjottavat olivat kesäisiä ja synttärisankari itse oikea auringonsäde.

Innostuin kovasti pilttipurkkimaljakoista, joten ne pääsivät jälleen käyttöön. Kuten huomaatte, minua kovasti viehättää niiden korkeuserot. :D

Tarjottavat on mietitty sopiviksi niin aikuisille kuin lapsille. Sunnuntaina oli oman pesueen ulkopuolisia lapsia ruokapöydän äärellä, joten silloin tarjottavat olivat hieman erilaiset lauantaihin verrattuna ja tarjolla olikin coctail-tikkuja ja hedelmävartaita jauhelihapizzan sijaan.

Innostuin tekemään piparkakkumuottien avulla palasia vesimelonista ja totesin, että sitruunamelissa sopi vartaisiin täydellisesti. Sitä olisi pitänyt laittaa vartaisiin enemmänkin!Lehtitaikinatikuissa on kierretty osaan kaveriksi ilmakuivattua kinkkua. Näihin voisi sopia mainiosti myös pesto, juustoraaste tai pienet siemenet!En hoksannut varmistaa etukäteen mekkotilannettamme ja suunnittelemani synttärimekko olikin pyykkikorissa. Onneksi Untuvikko on kuluneen vuoden aikana ottanut ansiokkaasti siskoaan kiinni kokoasioissa ja saikin ylleen saman mekon, joka Tipusella oli maaliskuussa 2-vuotissynttäreillään. Mikä toiselle oli hieman lyhyt, oli nyt toiselle aavistuksen pitkä - kuitenkin vallan sopiva kumpaisellekin. :D


Kesäistä keskiheinäkuuta sinulle! :)

23 kommenttia:

 1. Onnea 1-vuotiaalle! :) ♡

  Tarjoilut näyttävät hyviltä, etenkin nuo vartaat ovat hauskat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1-vuotias kiittää! :) Vartaita oli hauska tehdä, mutta selvästi tarvitsen pienempiä muotteja!

   Poista
 2. Herkullisen näköisiä tarjottavia ja onnea yksivuotiaalle.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kesä on hyvä aika juhlia, kun tarjottaviin saa todella hyvälaatuisia raaka-aineita!

   Poista
 3. Onnea 1-vuotiaalle!

  Me ollaan tänä kesänä kulutettu paljon sitruunamelissaa ja isomman pojan synttäreillä tehtiin lehtitaikinasta juustotikkuja :) Nyt olisikin pienimmän juhlat suunnitteilla .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pikkutaaperon puolesta! :)

   Oi, juustotikut ovat varmasti hyviä! Multa usein unohtuu yrttien käyttö makeissa tarjottavissa - jotenkin sitä vaan on niin urautunut perustilliin, -persiljaan ja -basilikaan.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kyllä, mä olen myös innostumassa niistä kunnolla! Tosin luonnonkukat myös saivat puoli perhettä aivastelemaan, joten seuraavalla kerralla pitää hieman tarkemmin pohtia, mitä kaikkea kimppuun kerää. :D

   Poista
 5. Voi miten kauniita koristeluja ja ihanat tarjoilut! Vartaat ovat hauskan näköiset, samoin värikkäät cocktail-tikut. Lehtitaikinatikkuja täytyy kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Coctail-tikuista tuli tosiaan todella värikkäitä! Ilo silmälle on tässä tapauksessa myös ilo vatsalle. :)

   Poista
 6. Ihanat juhlat - onpa kauniita ja herkullisia kuvia :) Paljon onnea sankarille <3

  VastaaPoista
 7. No johan olet herkut väsännyt! Luonnonkukista tulee ehdottomasti kauneimmat pöytäkoristeet tähän aikaan vuodesta. Onnea taaperolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vasta kovaa vauhtia innostumassa luonnonkukista - hassua, miten vaikea onkaan muistaa kerätä useammin kimppua kotiin, vaikka joka päivä tulee kuljettua erilaisten kukkien ohi!

   Poista
 8. Onnea 1veelle! Hauska idea nuo vartaat, täytyy laittaa korvan taa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 1-vuotiaan puolesta! Vartaista tuli kyllä hyviä ja ne maistuivat kaikille pikkusyöjillekin - taitaa vesimeloni ja mansikka olla monen muksun herkkulistalla. :)

   Poista
 9. Onnea pikkuiselle! Ihanat tarjoilut ja mekko! Tuon vesimelonivinkin laitan kyllä korvan taakse myös, samoin lehtitaikinatikut kinkulla.

  Vaikka odotankin yksivuotissynttäreitä toisaalta jo kauhulla (siihen on enää 11 kuukautta!), niin odotan sitä, että voin silloin ehkä tehdä tarjoiluja taas itsekin. Ristiäisissä ei semmoiseen ole aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuinen kiittää! :)

   Vuosi meni kyllä hurjan nopeasti! Mä myös olen iloinen siitä, että koko ajan on taas enemmän mahdollisuuksia tehdä ja laittaa juttuja. Vaikka vuosi sitten oli kiva juhlia vastasyntynyttä, niin huippukivaa oli myös nyt juhlia taitavaa pikkutaaperoa! :)

   Poista
 10. Kiitos ma-te! :) Hiukset yltävät juuri ja juuri saparoille!

  VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)