perjantai 22. elokuuta 2014

Pom pom!


Hullaannuin! Olen aina välillä siellä sun täällä nähnyt kuvissa hauskoja silkkipaperipalloja ja nyt sain aikaiseksi selvittää, mistä palloissa on kyse.

Pallot ovat pom pomeja eli silkkipaperikukkia, jotka näyttävät vaikeatekoisilta, mutta valmistuvat oikeasti hetkessä. Jos ei tarvitsisi pohtia Untuvikon juhlien jälkeistä aikaa ja pom pomien säilytystä, olisin tehnyt näitä vaikka kuinka paljon!

Kokonaiset pom pomit

Kokonaiset pom pomit ripustin ikkunaan ja puolikkaat pääsevät pöytäkoristeiksi. Silkkipaperiviuhka kiinnitetään ohjeesta riippuen langalla tai ohuella metallilangalla, jota itse käytin.

Puolikkaita pom pomeja

Ohjeet pom pomien tekemiseen löydät esimerkiksi täältä ja täältä. :)


12 kommenttia:

 1. Silkkipaperikukat ovat ihania juhlan koristeita! Minä tein niitä pari vuotta sitten 25-vuotisjuhliini. Jos kukat taittelee huolellisesti takaisin "viuhkoiksi", niitä voi käyttää kerran tai pari uudestaankin.

  Ja minulta on ihan jäänyt huomaamatta onnittelun aihe, pieni untuvikko! Onnea uudenlaiseen arkeen siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, pitääkin kokeilla, saanko taiteltua pallot takaisin viuhkoiksi! Kiitos onnitteluista! :)

   Poista
 2. Minä jätin pompomit koristeeksi, ja kun ne olivat tarpeeksi pölyisiä, niillä oli hyvä sytyttää uuni! :D

  VastaaPoista
 3. Mun siskon häissä oli näitä myös. Ne oli tosin vähän tuuheampia ja reunoja ei oltu pyöristelty. Näissä on myös se hauska puoli, että yhdistää vihreään varteen niin saa ihania kukkasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mainio idea! Kukkia! Niitä olisikin hauska askarrella jossain vaiheessa. :)

   Poista
 4. Näitä on tehty meilläkin, vain valkoisina, mut lasten juhliin teen värikkäitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä kivoja ja melko nopeita juhla-askarteluja. Kiva, kun väriin ja kokoon voi vaikuttaa niin helposti! :)

   Poista
 5. Mun on pitänyt kokeilla pom pomien tekoa varmaan kaksi vuotta, vaan edelleen on kokeilematta. Kerran mun sijainen oli askarrellut luokkaan keltaisen pom pomin, ja laittanut kevätterveiset mukaan. Pom pom roikkui varmaan reilun vuoden ilostuttamassa luokka-aurinkona.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanasti tehty sijaiselta! Luokkahuone näyttäisikin varmasti kivalta, kun siellä roikkuisi jollain seinustalla pom pomeja! Talveksi valkoiset lumipallopompomit olisivatkin hauskat. :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)