sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Herkkuleipäset


Otsikon keksiminen oli vaikeaa, sillä en oikein tiedä, mitä nämä leipomukseni ovat. Sämpylätaikinan sisälle on lisätty ilmakuivattua kinkkua, juustoraastetta ja mausteita ja lopputulos on äärettömän herkullinen. Näitä suolaisia leipäsiä voisin syödä vaikka kuinka paljon!


Alkuperäisen ohjeen olen bongannut aikoinaan sanomalehdestä ja sitä on tullut muokattua hieman ajan saatossa.
  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua
  • 150 g juustoraastetta
  • rasvaa
  • yrttimaustetta
Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola ja hunaja. Sekoita joukkoon sämpyläjauhot ja osa vehnäjauhoista. Lisää öljy ja vaivaa loput jauhot mukaan. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia.

Jaa taikina puoliksi. Kauli ensimmäisestä osasta suorakaiteen mallinen levy, levitä päälle rasvaa ja yrttimaustetta. Käytin Meiran valkosipulista yrttimaustetta ja välimeren yrttisekoitusta. Lisää puolet ilmakuivatusta kinkusta viipaloituna pienemmiksi paloiksi sekä puolet juustoraasteesta. Rullaa levy pötköksi ja leikkaa siitä n. 2 cm:n levyisiä paloja. Nosta rullat pullavuokiin ja anna kohota puolisen tuntia. Tee toisesta taikinan puolikkaasta samanlaisia rullia.

Paista leipäsiä 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Taikinamäärästä sain n. 26 leipästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)