perjantai 24. huhtikuuta 2015

Millainen on hyvä blogi? Millaisia blogeja luet?

Viime aikoina olen pohtinut paljonkin, millainen on hyvä blogi ja millainen blogin pitäisi olla. Vaikka ensisijaisesti kirjoittelenkin blogia omaksi ilokseni ja pienlapsiarjen vastapainoksi, on minulle tottakai väliä sillä, mitä lukijat ajattelevat. Jos ei olisi, en todennäköisesti edes pitäisi blogia vaan kirjoittelisin juttuja talteen vain koneen muistiin. Huhtikuun arvonnassa kyselinkin palautetta Tipulasta ja sain monta mielenkiintoista vastausta. Pari päivää myöhemmin kirjoitin rehellisyydestä ja kiiltokuvablogeista, johon myös tuli ajatuksia herättäviä kommentteja.

Tipula-palautteet lämmittivät ja lämmittävät edelleen suuresti mieltäni! Oli ihana lukea teidän kommenttejanne ja huomata, että esimerkiksi panostamiseni teksteihin ja kuviin on huomattu ja että blogin ulkoasu on toimiva. Tipulan todettiin olevan esimerkiksi valoisa ja hyvää mieltä tuova, josta olen huisin iloinen. Kiiltokuvablogi-tekstin kommenteissa totesinkin, että kirjoitan Tipulaa sillä ajatuksella, että tätä on kiva tulla lukemaan ja lukija on poislähtiessäänkin hyvällä tuulella. Tarkoitukseni ei siis ole provosoida eikä ärsyttää, vaikka varmasti sitä tahattomasti joidenkin mielestä teenkin jättämällä paljon asioita arjestamme jakamatta.

Olen niitä ihmisiä, jotka tykkäävät antaa ja myös saada palautetta. Olen se, joka raapustaa kansalaisopiston jumppakurssin lopussa palautelapun täyteen ja se, joka ilahtuu nähdessään hymiöäänestystelineen (siis sen muovisen Speden Spelejä muistuttavan tolpan, jossa saa painaa sopivaa hymiötä ja antaa ohimennessään palautetta). Olen myös juurikin se, joka vastaa mielellään puhelingalluppeihin. Kuitenkaan en tohdi antaa palautetta pyytämättä, joten ehkä siksi niin kovin ilahdunkin aina, kun sitä kysytään.

Tykkäätkö sinä antaa palautetta tai kertoa mielipiteesi? Jos tykkäät (ja vaikket niin erityisemmin tykkäisikään, osallistuthan silti!), niin nyt sinulla on mainio tilaisuus jakaa mielipiteitäsi ja ajatuksiasi. Samalla olet mukana edesauttamassa sitä, että me uteliaat ja mielipiteidenjanoiset saamme tietoa ja tilastoja.


Kivemmassa blogissa on nimittäin juuri nyt meneillään kysely, jossa kerätään tietoa siitä, minkälaisista blogeista lukijat pitävät. Minä tottakai olen jo käynyt jättämässä mielipiteeni eikä aikaa mennyt kauaa - kyselyssä on muutama hyvin valittu, selkeä kysymys eikä perinteisiä nettikyselyiden kierrän ja kaarran ja kysyn asiaa vielä viidennen kerran -tyyppisiä koukeroita. Käythän siis sinäkin kertomassa mielipiteesi? :)

Vaikka positiivista palautetta on kiva saada, kuulisin mielelläni Tipulasta myös rakentavaa palautetta. Jos siis sinua jokin asia häiritsee tai ärsyttää tai muuten vain pistää ikävästi silmään tai sitten nimenomaan ei pistä vaan puuttuu kokonaan, kerrothan siitä kommenteissa! En välttämättä tee Tipulaan muutoksia mielipiteesi perusteella, mutta ainakin pohdin asiaa. Lupaan myös olla vetämättä nenään herneitä tai muitakaan palkokasveja enkä myöskään hyökkää sinua tai mielipidettäsi vastaan.

Ja hei, taapero-onnetar pääsi taas mielipuuhaansa ja sai hypistellä arvontalappusia!Onneksi olkoon Taina K., sinulle lähtee rannekoru ja valkopalluraiset korvikset! Lisäksi seuraavina nostetuille Pia Ylénille tulee kolmen helmen korvikset ja Qawsille vihreät. Jos huomaatte tämän ennen kuin ehdin laittaa teille sähköpostia, niin laittaisitteko osoitetietonne minulle tipulassa (at) gmail.com? :)

Jos sinulta muuten pääsi menemään bannerirulettini ohi, niin tällaiset bannerit olivat harkinnassa:Ja lisäksi oli monen monta yritelmää, jotka eivät koskaan päässeet edes pyörähtämään sivun ylälaidassa! Kuten huomaatte, yritin kovasti kehitellä bannerin ilman valokuvia, mutta visio ja taidot eivät kohdanneet tällä kertaa.

Hyvää viikonloppua sinulle! :)

13 kommenttia:

 1. Hyvä blogi on elämästä kertova blogi. Se voi olla positiivinen tai myös muuta. Parempi blogi jättää hyvän mielen tai antaa ajattelemisen aihetta. Paras blogi on kirjoittajansa näköinen ja Tipula on! <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa - laitan tulemaan osoitetta....

  Ja Tipulassa blogi on persoonallinen, ajatuksia herättävä, kaunis ja positiivinen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Pia ja kiitos osoitteesta, laitan korun postiin ensi viikon aikana! :)

   Poista
 3. Jee!:) Korut oli niin kauniit!<3 Rannekorun ajattelin pitää itse, ja korvikset menee siskolle, jolla on reiät korvissa.:) Olipa ihana yllätys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että korviksetkin löytävät kodin! :) Laitan tosiaan ensi viikon aikana korut postin matkaan!

   Poista
 4. Itse tykkään blogeista, jotka on hyvin kirjoitettu (oikeakielisyys on lähtökohta mutta hyvin kirjoitetussa on luovaa, oivaltavaa kielenkäyttöä ja jokaisessa nasevassa tekstissä mielestäni joku punainen lanka). Bonusta isoista, teknisesti onnistuneista kuvista (valotus, rajaus, tekniikka). Tärkeintä kuitenkin on, että saan blogista jotain mitä tarvitsen: uusia ajatuksia, inspiraatiota, vertaistukea. Tipulassa on hyviä kuvia ja teksti täyttää kriteerit. Pikkulapsiarki ei minua sinänsä kiinnosta, eikä DIY-jutut, joten usein blogin aiheet menevät ohi omien kiinnostuksenkohteiden mutta kyllä täällä on myös tekstejä, joihin olen palannut useamminkin. Blogin positiivinen vire on seikka joka välillä vetää puoleensa ja joskus sitä ei vaan jaksa - ei lukijakaan aina jaksa olla positiivinen. Voisit miettiä, haluaisitko välillä yllättää lukijasi: vaihtaa otetta, aihepiiriä, näkökulmaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakentavasta palautteestasi!! :)

   Kiva, että olet löytänyt myös kiinnostavia juttuja Tipulasta! Tosiaan suuri osa postauksista taitaa liittyä jollain tapaa pikkunaperoihin tai diy-juttuihin, sillä niiden ympärillä pyörii myös arkielämäni. Tuntuu, että monet - tai ainakin minä - kangistuvat helposti tuttuihin kaavoihin, joten laitan mietintään, voisinko mahdollisesti toisinaan vaihtaa hieman näkökulmaa tai aihepiiriä! Jäin esimerkiksi pohtimaan aikaisempia kommenttejasi kaaoksen kuvaamisesta kauniina kuvina ja se kuulostaa niin haastavalta tehtävältä, että sitä on ehkä pakko jossain vaiheessa kokeilla.

   Uskon hyvin, että positiivinen vire on joskus puuduttava. Vaikka en juurikaan ole nostanut Tipulassa esiin negatiivisia asioita tai omia tunteita, olen kuitenkin yrittänyt välttää myös tekopirteyttä ja ällöimelää tyyliä. Toivottavasti siis positiivinen vire on ollut edes useimmiten hallinnassa!

   Poista
 5. Onpas paljon haasteita, mutta hienosti selvisit kaikista. Sen verran uudempi tuttavuus olet, että ilolla ja mielenkiinnolla luin vastauksiasi. tottakai haluan tutustua paremmin ihmiseen bloginkin takana. Kyllähän nyt blogin itsensä näkee kun katsoo ja lukee. :) Kiitos kun vastailit kysymyksiini.

  Bannereista vielä, että myös 3 ja 4 ovat mielestäni hienoja. Minulla on itselläni 3 banneria, joita vaihtelen. Se on ihan kivaa. Älä hukkaa noita omiasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli tosiaan kerralla haasteryöppy! Kiva oli kuitenkin vastata niihin, sillä kysymyksissä oli vaihtelua. Hyvä jos vastausten lukeminenkin kiinnosti! :)

   Minä myös tavallaan tykkäsin 3. ja 4. bannereista, vaikka niissä toteutus ei ihan kohdannut visiota. Jätän ne kuitenkin koneelle talteen ja palaan asiaan ehkä joskus myöhemmin, jos visioni mukautuu helpommin tehtäväksi tai jos saan sopivan kuvankäsittelyohjelman koneelle. Nyt noita on väkerretty neljän eri ohjelman voimin. :D

   Poista
 6. Itse luen pääosin samassa tilanteessa olevien kirjoittajien blogeja, eli yhden tai useamman lapsen perheblogeja. Tykkään myös sisustus ja kauneusjutuista, mutta eritoten aidot ja elämänmakuiset tekstit kolahtavat. Jatkuvat "päivän asut" ja sellaiset yltiö imelät ja positiiviset tekstit vievät mielenkiinnon melko nopeasti, enemmän haen itse vinkkejä tai vertaistukea tai jos voin tekstin luettua nyökkäillä samaistumisen merkiksi tai saan ajattelun aihetta, on teksti ollut onnistunut. Visuaalisena ihmisenä tykkään laadukkaista kuvista ja kiinnitän huomiota blogin ulkoasuun, jos se ei ole syystä tai toisesta houkutteleva tai fontit on epäselkeitä, skippaan yleensä kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vielä piti sanomani että tykkään tästä uudesta banneristasi ja ulkoasu kuvastaa muutenkin tosi hyvin blogisi luonnetta! :)

   Poista
  2. Mä myös kiinnitän valtavasti huomiota blogin ulkoasuun ja tuntuu, että aina keksisin jotain viilattavaa. Enpä muuten yhtään hämmästy, että sinäkin kiinnität siihen huomiota, sillä niin hieno on Hulivilini! Koska blogin sisältöön on vaikea keksiä mitään juttua, joka erottaisi sen täysin muista blogeista, musta on todella tärkeää, että edes blogin ulkoasu näyttää persoonalliselta ja jää jollain tavalla mieleen. Ja mielellään siis hyvällä tavalla. :D

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)