torstai 22. tammikuuta 2015

KOKKAA: Lehtikaalisipsit ja lakritsikinuskimaljat

Nämä uudet kokeilut löytyivät joulunpyhien aikana ruokapöydästä ja tulevat varmasti näkymään meillä uudelleenkin. Lehtikaalisipsit ovat nopea, herkullinen naposteltava ja lakritsikinuskimaljat puolestaan makean lakritsainen jälkiruokaherkku.


Lehtikaalisipseihin tarvitset n. 100 g lehtikaalta, 2 rkl auringonkukkaöljyä (myös oliiviöljy käy hyvin) sekä ripauksen suolaa.

Pese kaalinlehdet, leikkaa lehtiruoto pois ja revi isoiksi suupaloiksi. Pyörittele öljyssä ja lisää pieni ripaus suolaa. Suolaa kannattaa laittaa todella varoen, sillä jo pienikin määrä maistuu ohuissa sipseissä!


Levitä lehtikaalinpalat leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti ja paista 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Kääntele kaaleja paiston aikana kerran tai kaksi.

. . . . . . . .

Lakritsikinuskimaljat ovat makeita ja vaativat jonkin verran valmistusaikaa, mutta ovat ehdottomasti vaivannäön arvoiset. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Lakritsikinuski
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 120 g hopea toffeeta

Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa ja kuumenna hiljalleen. Lisää joukkoon pieniksi paloiksi pilkotut hopea toffeet ja keitä kastiketta noin 20 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna kinuskin jäähtyä kattilassa.

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä noin puolet lakritsikinuskista. Annostele annosmaljoihin ja koristele hopeatoffeepaloilla tai lakritsikinuskilla. Ohjeesta tulee 4-6 annosta - meillä annoksia oli 4, mutta tämä on sen verran makeaa, että kokonainen annos oli hieman liikaa jopa yhdelle herkkuhiirelle.

Lopun lakritsikinuskin voi laittaa leivinpaperilla vuorattuun kippoon ja jääkaappiin hyytymään. Siitä tulee lusikoitavan hyvää herkkua!

16 kommenttia:

  1. Oih lakritsikinuskille en voi kuin huokailla,että nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli nam! En ole ennen sitä tehnyt, ja nyt vain ihmettelen, miten olen missannut tuollaisen herkun!

      Poista
  2. Kiitos Emonen paketista, joka saapui toissapäivänä! Toi ihanasti tosiaan valoa pimeyteen. Järjestimme perheen kesken vielä oman arvonnan, jossa heijastimen voittajaksi tuli lapsista keskimmäinen:-)

    VastaaPoista
  3. Eikös tuo lakritsikinuski ole hyvää jäätelön kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti olisi hyvää! Vaniljajäätelöä ja hieman vielä lämmintä lakritsikinuskia - omnom!

      Poista
  4. Pakko kai kokeilla noita lehtikaalisipsejä meidän seuraavaan leffailtaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, ne valmistuivat todella helposti ja nopeasti. :) Myös kesäkurpitsasta tulee muuten hyviä sipsejä - ehkä jopa parempia kuin lehtikaalista!

      Poista
  5. Noita lehtikaalisipsejä olenkin halunnut kokeilla, kiitos ohjeesta!

    Kävin muuten juuri hakemassa postista lähettämäsi paketin. Kiitos siitä, oli ihan minun näköisiä, tulevat varmasti käyttöön. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että onnistuin valitsemaan näköisesi jutut! Hassua kyllä, miten vahva mielikuva ihmisistä voikin tulla ihan vain blogin kautta, sillä en oikeastaan edes harkinnut mitään muita värivaihtoehtoja. :)

      Poista
  6. Minulla oli joku aika sitten lehtikaalia ostettuna. Sipsit olisi kyllä ollut mielenkiintoisempi ensikokeilu kuin haudutettu lehtikaali.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Näin äkkiseltään sipsit kieltämättä kuulostavat houkuttelevammilta kuin lehtikaali haudutettuna... :)

      Poista
  7. Mielenkiintoista, enpä ole ikinä törmännyt vastaaviin :) Täytynee kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile! Aikaa ei ainakaan mene paljoa turhaan, jos et tykkääkään. :)

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)