keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

KOTI: Kevätkasvua sisällä ja ulkona

Oi ihana valo ja aurinko! Aina näin keväisin (hyvin) pieni sisäinen viherpeukaloni alkaa heräillä ja miettiä, mitä kivaa vihreää voisi laittaa sisälle ja ulos. Olen oikeasti surkea pitämään kasvit elossa, mutta sitkeästi aina hankin uusia kuolleiden tilalle. Mennyt talvi oli erityisen rankka sisäkasveillemme, joten kevään kunniaksi halusin myös jotain elinvoimaista kotiin. Kaupassa ei voinut olla huomaamatta narsissilavoja, joten ratkaisu oli helppo ja nopea. :)




Olen yrittänyt lähitienoilla kyttäillä pajunkissoja, mutta heikoin tuloksin. Viimein hieman kauemmaksi mentyämme onnistuin löytämään kotiin ja taaperolle pajunoksia.



Myös takapihalla alkaa luonto heräillä talven jäljiltä. Tämä kukka hämmästyttää minua edelleen - koko talven nupussa olleet kukat lähtivät avautumaan aurinkoisena päivänä! Pihaa katsellessa huomaa, että syksyllä on ollut hieman muut asiat kuin puutarhanhoito mielessä. Ehkäpä ihan kohta kevätauringon innoittamana saan raivattua kuolleet kasvit ja hajonneet ruukut pois.


Narsissit ja krookuksetkin alkoivat pyrkiä maanpinnalle. Pieniä töröjä on vähän siellä sun täällä!



Tykkään erityisesti tulppaaneista, mutta myös krookukset ovat kauniita. Toisaalta narsissit ovat pirteitä ja helmililjat ihanan herkkiä. Talven jälkeen melkein kukka kuin kukka on tervetullut väripilkku sisällä tai ulkona!

Mikä on sinun kevätkukkalempparisi?

Hyvää keskiviikkoa sinulle! Tipulassa on ollut kiireistä, mutta aion ehtiä laittaa tällä viikolla ainakin makoisan suklaakakun ohjeen tänne. Olemme myös askarrelleet taaperon kanssa pääsiäistä varten hieman koristemunia, joten niistäkin on tulossa juttua ihan lähipäivinä. :)

17 kommenttia:

  1. Ei voi olla totta - onko tuo kukkiva talven alta löytynyt kukka olkikukka? Avaa kukkiaan... Ihan huippua :)
    Minulla kevätkukkalemppari on krookus - tai narsissi - tai jouluruusu - tai... :) Siis ihan kaikki kukat mitkä keväällä nousevat - ja kestävät nämä pakkasyöt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikaisen googlettamisen jälkeen: jep, kyseessä on olkikukka. :D Onpas hienoa, nyt tiedän kukan nimen ja osaan ostaa niitä lisää kesäksi! Meidän todella paahteisella eteläseinustalla tuo ja samettikukka olivat viime kesän sitkeät yllättäjät, jotka jaksoivat kukkia kaikkien muiden luovutettua. :)

      Poista
    2. Vielä viikonlopun linkkiringin kautta keväisiä terveisiä :)

      Poista
  2. Kevät on hienoa aikaa juuri yllä näkyvistä syistä; kiehtovaa seurata milloin ensimmäiset narsissit sun muut alkavat pyrkiä maan pinnalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ja samoin mä jännäilen aina, koska näen sen ihan ensimmäisen kukan! :)

      Poista
  3. Mä bongasin ekat pajunkissat jo maaliskuun ekalla viikolla. Ihan ennätysaikaseen tänä vuonna tulivat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän paikasta riippuen on tainnut olla pajunkissoja jo todella aikaisin. Mäkin olen muutaman hassun tupsun nähnyt jo aiemmin, mutten kehtaa napsia oksia mukaani muuta kuin oikein isoista pajukoista. Sellaista piti tällä kertaa metsästää hieman kauempaa. :)

      Poista
  4. Ihanan värikkäitä ja keväisiä kuvia!
    Tuo risuista tehty ruukku on ihana, minäkin haluan sellaisen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koivunoksista tehty ruukku on kaunis ja uniikkikappale. :)

      Poista
  5. Miten kauniin keväisen keltaista, pitänee kaupasta kotiuttaa itselläkin narsisseja. Helmililjoja en ole vielä onnistunut löytämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole tänä keväänä nähnyt vielä helmililjoja, mutta narsisseja niidenkin edestä. Ne ovat kyllä ihanan energisen keltaisia!

      Poista
  6. Aivan ihana blogi ja kauniita kuvia.. Tulen uudelleen seuraamaan! Jos haluat niin käy kurkkaamassa omaa blogiani, puuhiani saa alkaa seuraamaan ja kommentit piristävät. www.amandanunelmia.blogspot.fi :) Mukavaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit blogini ja tykkäsit! Oikein kivaa viikonloppua myös sinulle Amanda! :)

      Poista
  7. Ihanan pääsiäistä tuo ensimmäisen kuvan asetelma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, meillä aloitetaan näköjään vähän kaikkien juhlapyhien vietto koristeiden suhteen ajoissa, kun joulukin tulee kotiin marraskuun puolella. :)

      Poista
  8. Kevät kukista tulppaanit on mun lemppareita. Haalean pinkit on niin sieviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit ovat kauniita ja niissä on ihanan paljon valinnanvaraa väreissä! Helposti pystyy valitsemaan senhetkiseen mielialaan sopivat kukat. :)

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)