lauantai 21. maaliskuuta 2015

ASKARTELE: Pääsiäismunia taaperon kanssa

Tällä kertaa askartelut olivatkin valtaisa hitti, sillä teimme Tipusen kanssa koristeMUNIA! Voi taaperon riemua ja onnea, kun hän pääsi käsiksi ensin munanmuotoisiin paperirinkuloihin ja sen jälkeen massamuniin. :)

Läpinäkyvät pääsiäismunat kontaktimuovilla


Munissa oli käytössä tämänhetkinen askartelulempparini kontaktimuovi, jolle taapero sai ripotella rei'ittimellä leikattuja ympyröitä. Tämä oli helppo ja nopea askartelutyö, ja ainakin Tipunen ihastui pienten pallojen ripotteluun ja tähtäämiseen munan ääriviivojen keskelle.

Aluksi tarkoitukseni oli päästä askartelun suhteen helpolla, joten ajattelin olevan näppärää tällä kertaa laminoida munat kontaktimuovin sijaan. Idea oli ihan toteuttamiskelpoinen vielä ripotteluvaiheessakin, mutta enpäs osannut odottaa, että laminointikalvoa sulkiessa pikkuympyrät sähköistyvät ja nousevat pystyyn. Niiden tökkiminen takaisin vaakatasoon oli täysin mahdotonta!


Laminointikone oli kuitenkin pöydällä odottamassa eikä taapero ollut vielä nähnyt, miten se toimii, joten kokeilimme nopeasti silkkipaperin laminoimista. Toimi!

Läpinäkyvät pääsiäismunat laminoimalla


Tipunen asetteli silkkipaperiympyröitä laminointikalvolle, minkä jälkeen ihmettelimme koneen toimintaa ja lopuksi leikkasin valmiista kalvosta munanmuotoiset soikiot.Päällystetyt massamunat


Innostuin rei'ittämään värikkäitä ympyröitä, joten käytimme niitä myös massamunien koristeluun. Massapallomunan pintaan on levitetty liimaa, jonka päälle on joko ripoteltu paperiympyröitä tai aseteltu silkkipaperiympyröitä. Ensin ajattelin, että muna olisi helpointa dipata paperiympyrälautaselle, mutta Tipunen suosi ripottelua.Liiman kuivuttua sivelin munien pintaan kaksi kerrosta decoupage-lakkaa, ja muniin tuli kiiltävä, kova pinta. Jopa rei'itetty paperisilppu pysyy niin hyvin munassa kiinni, etteivät ympyrät lentele taaperonkaan käsittelyssä!


Tipunen levitti liimaa sekä ripotteli ja asetteli ympyröitä. Äiti toimi pidikkeenä ja avustajana. :)
Meillä munat vielä hieman hakevat sijoituspaikkaansa. Erityisesti silkkipaperipäällysteiset munat kestäisivät varmasti taaperon leikeissä, mutta koska mukana matelee myös maistelijavauva, taitavat munat päätyä tänä vuonna koristeiksi. :)


Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

16 kommenttia:

 1. Aivan ihanan mainio vinkki miten pääsiäismunia voi koristella ja puuhata yhdessä lasten kanssa. Ilmeisesti olet varsin idearikas äiti koska jo tunnisteissa on tosi hyviä vaihtoehtoja ja tarinoita lasten kanssa touhuamiseen kotioloissa. Hyvää kevään jatkoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentistasi! Idearikkaasta en tiedä, mutta ainakin tykkään askarrella taaperon kanssa. :) Oikein mukavaa kevättä myös sinulle!

   Poista
 2. Ihanan aurinkoinen pääsiäispostaus! Tuli heti mieleen - nyt haen jo pääsiäiskoristeet esiin minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ollut melko laiska koristamaan kotia muulloin kuin jouluna, joten pikkuhiljaa pitää alkaa kerryttää koristevarastoja. Nyt ovat pääsiäiskoristeet ihan hyvällä mallilla! :)

   Poista
 3. Tosi kivoja! Pitääkin koklata Lillin kanssa noita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Oli kivaa puuhaa, vaikka mä pelkäsinkin välillä, leviävätkö rei'itetyt ympyrät jossain vaiheessa lattialle. :)

   Poista
 4. Todella kauniita koristeita! Sinä se keksit kaikkea tyylikästä ja kaunista askartelua lasten kanssa! Kaikki kolme projektia ovat hienoja ja niitä kelpaa panna esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saa nähdä, mitä kaikkea keksin tässä vuosien aikana, kun askartelijoiden taidot kehittyvät ja he pystyvät tekemään koko ajan enemmän ja enemmän itse. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten ihmeessä mä saan jemmattua nämä kaikki askartelut!

   Poista
 5. Kivoja askarteluja! Me ei olla vielä ehditty pääsiäisjuttuja tekemään, kun multa on ihan kokonaan ajantaju hukkunut. Täytyykin ottaa ensi viikolla ohjelmalistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia askarteluhetkiä siis teille! Pääsiäinen on siitä mukava juhla-aika, että viimeistään palmusunnuntaina havahtuu pääsiäisen olevan käsillä ja silloin on vielä viikko aikaa fiilistellä itsekin pääsiäiskoristeita. :)

   Poista
 6. Tästä postauksesta tuli todellinen pääsiäisfiilis. Hienoja askarteluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisen pääsiäismäinen fiilis on kotonakin näiden koristeiden keskellä. :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)