lauantai 17. lokakuuta 2015

VIRKKAA: Vanhan talvitakin piristys

Kuten kerroinkin aiemmin tällä viikolla, olen mukana Vaapulan käsityöhaasteessa, jossa teemana lokakuussa ovat tilkkutyöt. Työn kokoa, tekniikkaa tai materiaaleja ei ole rajattu tarkemmin, joten jokainen saa osallistua tilkkusotaan hyvin omannäköisellä työllä. Olen koko viikon käynyt kurkkimassa muita osallistuneita ja todennut tunkeneeni itseni hyvin, hyvin tasokkaaseen joukkoon. Tilkkutyöt ovat olleet toinen toistaan upeampia!

Olen jo jonkin aikaa pohdiskellut talvitakkini kaipaavan pientä piristystä, joten haaste osui kannaltani todella mainioon aikaan. Monista tilkkutöistä poiketen päätinkin tällä kertaa tehdät tilkut virkkaamalla. Vaikka tilkkuni eivät ole kiinni toisissaan, toivon työni täyttävän tilkkusotahaasteen ehdot. :)


Ennen-kuvassa värit ovat nyt hölmösti pielessä, mutta idea lienee selvä näinkin: villakangastakki sai uutta ilmettä virkatuilla tilkuilla! Tilkut kehystävät etukappaleen reunaa kaveten ylös ja taakse. Joukossa on isoja kärrynpyöriä sekä pieniä rinkuloita, joiden virkkaaminen oli ihanan nopeaa - tykkään siitä, että työstä näkee sen edistymisen!


Käytin tilkkuihin Blend bamboo -lankaa, josta löytyy paljon kivoja, kirkkaita värejä. Siinä on 70 % bambua ja 30 % puuvillaa, joten hieman jännäilen, miten hyvässä kunnossa virkkaukset pysyvät. Muutaman kuvion joudun vielä hetkeksi irrottamaan takista, sillä innostuksissani ompelin taskun osittain umpeen. Hupsis!



Mietin palasia virkatessani, tuleekohan takista sittenkin liian räikeä. Kiinnittäessäni palasia nuppineuloilla kankaaseen mietin edelleen samaa, mutta laittaessani takin ensimmäisen kerran päälleni totesin, että tykkään! Hieman pohdiskelin, pitäisikö tasapainon vuoksi myös toisella puolella olla pari kuviota esimerkiksi hartioiden kohdalla. Koska huivini kaulan ympärillä ovat yleensä kuitenkin isoja, taitavat lisätilkut olla turhia. Tällä siis mennään eteenpäin ja vastaanotetaan lähestyvää talvea!

Mitä mieltä olet, tuliko väriöverit? :D
Entä keksitkö muita näppäriä takintuunausideoita? Minulla olisi vielä toinen talvitakki tuunattavaksi!

Käyhän kurkkaamassa muita haasteeseen osallistuneita töitä täältä!

Kiitos kuvausavusta A ja ideointijelpistä V! :)

50 kommenttia:

  1. Loistava idea piristämään, saitkin nyt ihan uuden takin talveksi. Kiitos ideasta.

    VastaaPoista
  2. Hieno, tulee Desigualin väripilkkuvaatteet mieleen. :)

    VastaaPoista
  3. Hieno, tulee Desigualin väripilkkuvaatteet mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samaa moni muukin on sanonut ja kieltämättä samankaltaisuutta on!

      Poista
  4. Saipa takki kivan piristysruiskeen, minusta värit ovat just hyvät eivätkä yhtään liian räikeät. :) Uskoisin, että lanka kestää hyvin tällaisessa käytössä. Mukavaa että otit haasteeseen langat käyttöön, kun toistaiseksi ollaan nähty vain ommeltuja töitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla, ettei tullut väriövereitä! :) Mä myös toivon, että lanka kestää hyvin. Varuiksi laitoin kuitenkin kuviot sille puolelle, jossa en käytä olkalaukkua!

      Poista
  5. Tykkään! (Ja kiva blogilöytö myös tämä.) Itse löysin kivan ympyrämallin, tai se on osa isompaa nelkkua, mutta sen keskusympyröistä saisi siis varmasti hauskoja ja värikkäitä piristeitä esim. hameeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erilaiset ympyrät ja neliöt ovat kyllä hauskoja! Pitääkin alkaa katsella kivoja kuvioita seuraavaan projektiin. :)

      Poista
  6. Hei, miten hauska ja toimiva idea!<3 Tykkään! Takki on minusta paljon mukavamman ja mielenkiintoisemman näköinen nyt.:) Ehtisköhän vähän kässäillä tässä lomalla...Elokuusta asti on niin kovin tehnyt mieli tehdä jotain omin käsin, ja tokihan on tuullut maalailtua yms., mutta ompelukoneelle tekisi mieli.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Takki sai nyt omannäköisensä persoonan esiin! Mä olen nyt innostunut langoista ja virkkaamisesta / neulomisesta, kun taas ompelukoneelle ei tee yhtään mieli. Taitaa pipojenkin ompelu jäädä kevääseen. :D

      Poista
  7. Miten suloinen ajatus !! :) Mä en tykkää kun kaikki takit on aina yksvärisiä ja melkeinpä tummia, tuosta saiskin kivan säväyksen, olis ainakin pari vanhaa villakangastakkia kaapissa joita vois hyvin tuunailla. Vaan ei ne mahdu mulle tänä talvena joten voinee olla että jää johkin hamaan tulevaisuuteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tämäkin takki on ollut muutaman talven mahanmahtumissyiden takia syrjässä ja viime vuonna siksi, että tykästyin niin toiseen takkiini. Nyt kun tähän ruskeaan sai pirteämmän ilmeen, odotan oikein, että saan sen taas pitkästä aikaa käyttöön! :)

      Poista
  8. Ihana idea! Mulla on aika samanlainen villakangastakki joka on vähän.... noh, tätimäinen :) Taidanpa kopioida sun idean ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saat tuunattua kivan takin! Jos kuvioiden ompelu ei veisi aikaa, melkein tekisi mieli virkata useita erivärisiä tilkkuja ja vaihtaa takin väri-ilmettä useamminkin! :D

      Poista
  9. Oikein kivat rinkulat. Keltainen aniliini on kaunis yhdistelmä.
    Iloa lähestyvään harmauteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita! Tilkuilla takkiin tuli kyllä paljon iloa! :)

      Poista
  10. Aivan ihana tuunaus <3 Tuon takin nappaisin koska vaan päälleni, niin söötti :)

    VastaaPoista
  11. Ihana, niin värikäs, tosi hieno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninni! :) Mä myös tykkään - ihanaa, kun takissa on nyt väriä!

      Poista
  12. Onpa ihana takki! Tuota ideaa voisi käyttää myös käsilaukkuun, joten pistänpä muistin lokeroihin ideasi. Kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsilaukku samalla tavalla tuunattuna olisi varmasti hieno! Jään odottamaan toteutustasi! :)

      Poista
  13. Hieno tuunaus! Värit ovat kauniin syksyiset.

    VastaaPoista
  14. Tykkään kovasti lopputuloksesta! Ihanan pirteä, mutta ei lainkaan räikeä. :) Voisinpa kuvitella tekeväni vastaavan. Kiitos ideasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja jos toteutat vastaavan, niin mä tulen ehdottomasti kurkkimaan lopputulosta! Aina on jännä nähdä, miten omannäköisiä töitä tulee, vaikka ajatus olisi sama. :)

      Poista
    2. Jos ikinä pääsen toteutusasteelle saakka niin voit olla aivan varma, että lopputulos on tosi erilainen! Omat virkkaustaidot ovat (ainakin toistaiseksi) vielä valovuosien päässä omistasi! :D

      Poista
  15. Ei muuten ollenkaan huono idea! Hieno takki!

    VastaaPoista
  16. Hauska idea (kiitos siitä) ja takista tuli tosi kiva! Ei yhtään överi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, ettei värit muidenkaan mielestä menneet överiksi. :D

      Poista
  17. Näyttää huippu hyvältä! Hmm...mihinhän toteuttaisi itse tuon idean :).

    VastaaPoista
  18. Wau, todella hieno ja pirtsakka toteutus! Tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  19. Saa hyvin peitettyä kulumia yms. vanhoista takeista :)

    VastaaPoista
  20. Takista tuli ihana! Tykkään! Löysin blogisi haasteen kautta, jään heti lukijaksi niin löydän toistekin vierailulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! :) Ja kiva myös, että löysit blogiini! Tervetuloa uudelleenkin! :)

      Poista
  21. Tosi ihana! Mielestäni niin moni vaate menee kyllästymisen jälkeen poistoihin joten hyvä jos noin pienellä vaivalla vaatteesta saa jälleen mieleekkään! :)

    VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)