maanantai 12. lokakuuta 2015

TEE ITSE: Lehtiä koristeeksi ikkunaan ja laukkuun!

Instagram-seuraajat tietävätkin, että minuun iski tänä vuonna lehtimania. Ulkona käveleminen alkoi olla jopa vähän haastavaa, sillä näin joka puolella upeita keltaisia, oransseja ja punaisia lehtiä ja olisin halunnut kerätä ne kaikki talteen. :D Onnistuin jossain määrin malttamaan hamstrausvimmani kanssa, mutta aika paljon lehtiä on kirjojen välissä kuivumassa ja odottamassa käyttöä.

Tiedän hyvin, mistä lehtimaniani sai alkunsa. Minä menin ja laminoin pari kuivattua lehteä. Apua, miten kivoja niistä tuli!!

Pujottelin lehtiä naruun ja laitoin joukkoon kivoja puuhelmiä. Puuhelmet ovat peräisin kirpparilta löydetystä vyöstä, josta en tajunnut ottaa ennen-kuvia ollenkaan. Pieniä pilkahduksia helmivyöstä voit käydä kurkkaamassa täällä, josta muuten löytyy myös kolme huisin kivaa syksyistä kattausta.

lehtikoriste, syyslehdet, askartelu, syyssisustus

lehtikoriste, syyslehdet, askartelu, syyssisustus

Lehtinauhat koristavat terassin oveamme ja pohdin juuri, pitäisikö niitä tehdä lisääkin. Jos tekisi kokonaisen lehtiverhon? Tai pitäisiköhän tehdä muutama vähän pidempi, mutta kuitenkin niin lyhyt, etteivät pienet tutkijat yllä niihin?

lehtikoriste, syyslehdet, askartelu, syyssisustus

Yksi lehtinauha kiepsahti kynttilänjalan ympärille ja mätsää aika kivasti taustaansa.

lehtikoriste, syyslehdet, askartelu, syyssisustus

Yhdestä lehtinauhasta puolestaan tuli vähän lyhyt ja hetken kuljeskeltuani sen kanssa ympäri alakertaa löysin sille mitä mainioimman paikan - olkalaukkuni kaipasikin pientä piristystä!


Ajattelin näppäränä tyttönä, että nytpä olisi oiva hetki ottaa muutama asukuva, kun laukku olisi sopivaa kuvausrekvisiittaa ja päällä on ihana syksyinen mekko. Totesin kuitenkin pian, että minusta tulisi kyllä surkea muotibloggaaja - missä välissä te oikein saatte otettua upeita asukuvia ja kuka ne ottaa? Sisällä ei riitä valo ja ulos ei ehdi tai pääse tuosta vain. Hermot menevät, kun yritän selittää Miehelle, millainen visio minulla on kuvista, ja itsekään niitä ei oikein voi ottaa, kun ainoa peilimme on tuollainen hyvin kaponen malliltaan. Kolmijalka taas ei tule kysymykseenkään kahden pikkuapulaisen kanssa, joten äh.

En siis tee omaa postausta syysmekostani, mutta sanonpa vain, että kannatti kaivaa kaappeja! :D

Vielä taitaa ulkoa löytyä kivoja lehtiä, joten muutkin ehtivät mukaan lehtimaniaan!

Kaunista syysviikkoa sinulle! :)

19 kommenttia:

  1. Onpas ihanat! Pitäisiköhän itsekin innostua vähän askartelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innostu ihmeessä! Suuri osa lehdistä tosin taitaa olla jo melko ruskeita, mutta ehkä värikkäitäkin vielä löytyy? :)

      Poista
  2. Hih, mä voisin taas kysyä missä ihmeen välissä ehdit askartelemaan? :D Kiva idea kyllä, jonka ehkä jopa tumpelo-minä osaisi toteuttaa jos saisi aikaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, taitaa olla kumpaisellakin niin, että tuttuun ja itselle sopivaan tekemiseen löytää sopivia aikarakoja, mutta vieraampi tekeminen tuntuu haastavammalta sovittaa päiviin. :D

      Poista
  3. Hauska idea! Noita voisi tehdä luokan ikkunaan lasten kanssa!:) Laukkukoristeena ihan superihana ja syysmekkosi sopii syksyn väreihin loistavasti. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso lehtipuu luokan ikkunassa näyttäisikin varmasti upealta! :) Kiitos Taina kommentistasi! :)

      Poista
  4. Ihana idea! :) Meillä askarrellaan huomenna kerhossa kortteja lehdistä, jotka ovat kieltämättä mahtavan värisiä. Niin kauniita, että tekisi mieli säästää muutama kotiinkin. Pitääkin ottaa tuosta laminoinnista mallia! :) Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kortit ja värikkäät lehdet kuulostavat kivalta! Lapsetkin varmasti tykkäävät askarrella materiaaleilla, joita löytyy ulkona joka puolelta! :)

      Poista
  5. Onpa nättejä syyskoristeita!
    Juu, täytyy nostaa aivan ehdottomasti muotibloggareille hattua:)
    Kiva mekko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Jep, minäkin kyllä nostan hattua muotibloggareille! Sen lisäksi, että kuvattavana oleminen on vaivaannuttavaa, on touhussa valtavasti muitakin teknisiä haasteita. :D

      Poista
  6. Oi miten kauniita, aivan ihania! Taidan tehdä näitä töissä lasten kanssa :)

    Ja onpa upea tuo mekkosi!

    VastaaPoista
  7. Tällä tavalla vois tehdä myös isot mutta kevyet korviksetkin! :)

    VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)