tiistai 6. lokakuuta 2015

Porkkanakakku maidottomana ja kananmunattomana

Jokin aika sitten juhlimme Miehen synttäreitä ja menin kysymään 2,5-vuotiaaltamme, millainen kakku leivotaan isille. Vastaus tuli heti ja hetkeäkään epäröimättä: "Pupukakku!". Joten mitäpä muuta sitä olisi voinutkaan tehdä kuin pupukakun? Ja mitäpä muuta kakkuun tarvitaan kuin porkkanoita ja jauhoja? :D


Löysin mainion porkkanakakun reseptin Sweet cheats project -blogista. Ohje on hieman mukailtu versio Lettupannu-blogin ohjeesta, josta puuttuu appelsiini. Kakku on maidoton ja munaton, mutta silti mehevä!

  • 4,5 dl porkkanaraastetta
  • 3,5 dl fariinisokeria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl appelsiinimehua
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 appelsiinin kuoriraaste

Sekoita keskenään öljy, appelsiinimehu ja sokeri sekä toisaalla kuivat aineet. Yhdistä ainekset, sekoita kevyesti sekaisin ja lisää joukkoon porkkana- ja appelsiiniraaste. Levitä taikina uunipellille tai muuhun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tein uunipellillisen kakkupohjaa, josta leikkasin kaksi pyöreää päätä sekä korvat. Pyöreiden kappaleiden välissä on hieman aprikoosimarmeladia ja koko kakku on kuorrutettu soijavaahdolla.





Tällä hetkellä keittiössämme ei juurikaan valmistu kakkuja tai muita herkkuja, sillä päätin ryhtyä jälleen herkkulakkoon. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole totaalinen lakko, joten ainakin joulutortuilla aion herkutella tässä lähiaikoina!

Lisää kuvia keittiössä-teemalla löytyy MakroTex-valokuvahaasteesta. :)

Pieni Lintu - MakroTex challenge

39 kommenttia:

  1. Hauska pupukakku :) ja kaunis asetelma kynttilöistä ja kävyistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! :) Ihastuin itsekin käpyihin, niitä pitää hakea vielä vähän lisää!

      Poista
  2. Sievä kakku ja tunnelmallisia kuvia! :)

    Miltä tuo soijavaahto maistuu jos vertaa perinteiseen kermavaahtoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, hyvä kysymys! Se ei maistu yhtä rasvaiselta ja on muutenkin koostumukselta lähempänä esim. jotain vaniljavaahtoa. Vanilja siinä maistuu muutenkin ja ehkä aavistuksen soijakin. Maku ei ole mitenkään erityisen voimakas, vaan ihan jees - sitä voi hyvin syödä vaikka kiisselinkin kanssa, eikä mikään maku erityisesti ärsytä. Mun täytyy ehkä vastata tähän uudestaan sitten, kun meillä on taas vaahdotettua soijavaahtoa, niin voin oikein makustella asiaa. :D (Ja mähän siis olen hieman ennakkoluuloinen uusia juttuja kohtaan, mutta soijavaahto ei ollut pettymys!)

      Poista
  3. Ihan mielettömän söpö kakku! Ihana!

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Ja oli! Kakusta tuli hieman joulufiiliskin. :)

      Poista
  5. Suloinen pupukakku! Ja mehevän näköinen. Ihanaa iltaa! :)

    VastaaPoista
  6. Maukas ja juuri sellainen taikina, jonka voisi meilläkin tehdä: munaton ja maidoton. Ja pellillä minäkin useimmiten kakkupohjat teen. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ohjeesta on iloa ja hyötyä! Jos kaipaat toisenkin kananmunattoman ja maidottoman kakkupohjan, niin kannattaa kokeilla tätä:

      http://tipulassa.blogspot.fi/2014/07/nopea-mansikkakakku.html

      Tuo on mun tämänhetkinen lempparini ehdottomasti!

      Poista
  7. Tottakai pieni pupufani tekee pupukakkua :D Näyttää kyllä kerrassaan herkulliselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, mitäpä muutakaan? :D Ja arvaa vain, kuinka kauan ja paljon pupukakkua on nyt muisteltu!

      Poista
  8. Oikeassa oli 2,5-vuotias, pupukakku sen pitää olla! Syötävän herkullisen näköinen pupu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivomus oli kyllä taaperolta nappivalinta! :)

      Poista
  9. Ei vitsi miten söötti kakku. Eihän tuota raaski edes syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! :D Kieltämättä hieman kirpaisi leikata ensimmäinen pala!

      Poista
  10. Porkkanakakkua en ole koskaan tehnyt, mutta hyväähän se on. söpö on kakku ja kaunis tunnelmallinen kynttiläasetelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viltsu! Porkkanakakkua en ollut edes syönyt aikaisemmin, joten tämä kakku yllätti monella tapaa positiivisesti!

      Poista
  11. Jopas tuli upea kakku - ja ihanat kuvat taas! <3

    VastaaPoista
  12. Maistuisi varmaan meillekin :) Hauska kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti maistuisi! Siitä vain ohjetta testaamaan. :)

      Poista
  13. Kynttilöitä on ihanaa poltella. Herkullisen näköinen pupu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttilät ovat kyllä ihan suosikkeja nyt! :)

      Poista
  14. Söpöliini pupukakku ! Tuosta voisi joulukuussa kehitellä lumiukon.

    Blogissani on Kysymyksi ja vastauksia - haaste, jos tykkäät ottaa vastaan.
    http://ritamentor.blogspot.fi/2015/10/kysymyksia-ja-vastauksia-haaste-ullalta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainio idea, lumiukkona tuo olisikin myös hauska!

      Kysymyksesi näyttivät kivoilta, joten voisinkin napata haasteen itselleni! Kiitos vinkistä. :)

      Poista
  15. Hauska kakku, tsemppiä herkkulakkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Herkkulakko etenee hitaasti mutta varmasti ja välillä lipsuen. :D

      Poista
  16. Hieno ohje! Tätä monet tarvitsevat, vaikka sitä ei aina tule ajatelleeksi, kun itse käyttää (höh, silloin harvoin kun jotakin tekee) kaikkea munasta kermaan. Täällä on ihania herkkuja että lihoo jo kun kuolaa näitä:)

    VastaaPoista
  17. Höh, luulin tähän jo kommentoineeni! Sori!

    Porkkanakakku kuuluu niin syksyyn. Tällä blogikierroksella olen saanut jo monta uutta ja vanhempaa reseptiä, joita tekisi mieli leipoa...Ensi viikolla, kun on loma, toivon ehtiväni jotain leipomaankin, vaikkapa porkkanakakkua!:D

    VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)