perjantai 19. kesäkuuta 2015

Mitä mukaan lomareissulle? 10+10 vinkkiä!

Olimme hetki sitten ensimmäisellä lomareissulla nelistään. Yövyimme ensimmäistä kertaa koko perheen voimin muualla kuin kotona, vietimme autossa tai matkalla pysähdyksineen 7 tuntia suuntaansa ja  nautimme kauniista maalaismaisemista. Reissu meni hyvin ja tästä onnistumisen kokemuksesta innostuneena suunnittelemme jo uusia kesäseikkailuja. Minun osaltani suunnitelmiin kuuluvat oleellisesti erilaiset listat: mitä pakkaan mukaan itselleni ja mitä tytöt tarvitsevat mukaan kesälomareissulle.

Tykkään kirjoittaa listoja jo ihan vain senkin takia, etteivät kaikki asiat mitenkään pysy päässä. Lähtöaamuna on ihanan stressitöntä, kun ei tarvitse erityisesti ajatella vaan riittää kerätä vain listan mukaan loput tavarat kasseihin. Koska varmasti löytyy muitakin listaihmisiä, ajattelin jakaa meidän 10 + 10 vinkkiämme matkalaukun täytteeksi. :)

Oletko muuten jo huomannut, että Kivemmassa blogissa vietetään Listamaniaa aina kuun puolenvälin tienoilla? Nyt aiheena on juurikin lista teemalla "Mitä ilman en voi lähteä mökille / kesälomareissulle?". Minä aion linkittää tämän postauksen Listamaniaan ja olisi kiva päästä lukemaan myös sinun listastasi!


Mitä pakkaan mukaan itselleni?

 1. Hygieniatuotteet ja meikit
 2. Mahdollisimman vähän vaatteita. Olen tsempannut tässä viime aikoina, kun matkatavaroita on voinut tilanpuutteen takia ottaa mukaan rajoitetusti. Aikaisemmin raahasin mukanani aivan turhaan useita puseroita, housuja ja hameita, kun niitä ei kuitenkaan tullut käytettyä. Miten sitä kuvitteleekin aina vaihtelevansa lomalla usein asuja, kun kotioloissakin pärjää kuitenkin monta päivää samoilla vaatteilla?
 3. Kännykkä ja kännykän laturi
 4. Kamera (jossa ladattu akku ja tarpeeksi kuvatilaa)
 5. Vesipullo
 6.  Rasvoja: huulirasva, kasvorasva ja käsirasva sekä kortisonivoide allergian ja kutisevien ötökänpuremien varalle
 7. Laastaria (etenkin, jos aikomuksena on käyttää kenkiä ilman sukkia)
 8.  Huivi (jonka voi kiepauttaa myös pään ympärille, jos sattuu tulemaan bad hair day)
 9. Matkakarkkeja (joiden syömisen huomasin olevan hieman haastavaa, kun takapenkillä istuu yksi Tipu Tarkkaavainen)
 10.  Lehti, sudokuvihko tai muuta pientä tekemistä, joka kuitenkin useimmiten jää tekemättä.


 Mitä pakkaan mukaan äiti-ihmisenä?

 1. Autoon muovipusseja, talouspaperia, Savetteja ja kertakäyttökäsineitä matkapahoinvoinnin varalta ja sen siivoamiseksi
 2. Vaihtovaatteet hollille (myös matkapahoinvoinnin varalta)
 3. Jos tarkoituksena on vähäänkään kävellä tai nukkua päiväunia muuallakin kuin autossa, niin rattaat ja niihin ötökkäverkko
 4. Tuttu muki ja nokkamuki
 5. Unilelut!
 6. Autoon lempimusiikkia (terveisin vanhemmat, jotka kuuntelivat viikonlopun aikana kymmenisen tuntia Titi Nallea - mutta olipa rauhallista matkaseuraa!)
 7. Maissinaksuja tai muuta helppoa syötävää ja viihdykettä
 8. Vaippoja, vaippoja ja vaippoja - mieluummin monta ylimääräistä kuin yksi liian vähän
 9. Pilttejä ja muovilusikoita
 10. "Uutta" tekemistä - Tipunen tykkäsi aikoinaan esimerkiksi tutkia "mummun puuhapussukkaa", josta löytyi erilaisia pikkuesineitä ihmeteltäväksi. Nyt pussukkaan pitäisi vaihtaa vauvaturvallisia ja maistelunkestäviä esineitä, niin se pääsee taas käyttöön.
Mitä sinä pakkaat mukaan kesälomareissulle?

Me lomailimme maalaismaisemissa, josta nämäkin kuvat on otettu. Oli kaunista ja niin kesäistä! Vaikka ulkona sataakin nyt vettä, niin oikein hyvää juhannusta sinulle! Minä suuntaan seuraavaksi kakuntekoon, joten käyhän kurkkaamassa illalla instagramista, millainen juhannusluomus siitä lopulta tuli! :)

12 kommenttia:

 1. Hienot listat. Jos me olisimme vielä lapsiperhe niin printtaisin ne ja liimaisin kaapin oveen.

  Titi-nalle oli meilläkin suosittu aikoinaan. Tyttären viisi vuotta vanhempi serkku meinasi kyllä saada hepulit kun ei meinannut enää kestää, kun kasetti käännettiin jo varmaan viidettä kertaa.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voin hyvin kuvitella, että isompaa serkkua on hermostuttanut! Mietin itsekin autossa, että taitaa olla meidän onnemme, ettei pienempi osaa vaatia tiettyä musiikkia. Vaikka kyllä me sitten soitimme pari kertaa vauvan mieliksi Ihahaankin, vaikkei hän sitä hoksannut toivoa. :D

   Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)

   Poista
 2. Hyvä lista :))

  Me oltiin just eilen mökillä, mutta ei oltu yötä ja ajomatkakin vaan puoli tuntia. Suurta määrää tavaraa ei siis tuu mukaan sinne otettua (sukulaisten mökki) kun ei tarvi erikseen leluja yms. lapsille ottaa mukaan. Eikä päiväreissulle niin paljon vaatteittakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähireissut etenkin, jos ne kohdistuvat tuttuun paikkaan, ovat ihanan helppoja! :) Musta tuntuu, että raahaan hoitolaukussa niin paljon tavaraa mukana, että lyhyelle reissulle tarvii vain ottaa tytöille vähän lisää vaippoja ja yöpuvut! :D

   Poista
 3. Kiva lista, ja hyvin oli samantyylinen kuin minunki lista olisi:-)

  katja
  http://willalemmelle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listassa taitaa olla ne kaikki välttämättömimmät, jotka on ehdottomasti otettava mukaan. :)

   Poista
 4. Järkevät listat! Minäkin olen tässä viime vuosina tsempannut vaatteiden määrässä ja pyrkinyt ottamaan niitä vähemmän mukaan. Pyrin varmaan optimoimaan myös Bonbonin tavaramäärän, jotta ei tule kymmentä kassia joka reissulle. Aluksi varmaan tulee yli- ja alilyöntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin on tyttöjen kohdalla ollut aina teemana ylilyönnit. :D Omista jutuista olen ajatellut pystyväni joustamaan ja vaikka kärsimään tahriintuneista vaatteista, mutta jos vaippoja, tekemistä tai tyttöjen vaihtovaatteita on liian vähän, niin sitten harmittaa kaikkia.

   Poista
 5. Melkoisen tutun oloiset listat :) Mä pakkaan aina vielä vähintään yhden extravaatekerran pienimmälle. Hän kun tekee megatuotokset takuuvarmasti aina silloin kun vaipanvaihto on tien päällä mahdollisimman hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ajoituksen mestari teillä! :) Mä myös pakkaan tytöille mukaan paljon vaatteita etenkin, jos määränpäänä on hotelli tai muu paikka, jossa vaatteiden peseminen on hankalampaa. Jos sen sijaan mennään isovanhempien luo, niin uskallan lähteä reissuun vähän pienemmällä varavaatemäärällä, koska pystyn tarvittaessa pesemään likaantuneet vaatteet paikan päällä.

   Poista
 6. Käytännölliset listat :). Varsinkin tuo äiti-ihmisen lista automatkaa varten oli hyvä. Sitten kun lapset kasvaa, matkavarusteeksi takapenkille riittää älypuhelin ja laturi -ja mielellään myös kuulokkeet ;-).

  VastaaPoista
 7. Nämä ovat ihan huikeat listat! Listaihmisen sydämessä oikein sykähtää :D

  VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)