Kuten mainitsin arkitekstissä, teemme usein isoja ruokasatseja, joista riittää monelle aterialle. Tämä herkullinen nyhtöpossu on hyvä esimerkki lihasta, jota söimme eri muodoissa useana päivänä. Nyhtöpossu sopi hyvin täyttävien iltapalaleipien päälle, sai kaverikseen keitettyjä perunoita tai perunamuusia ja lopulta oli vielä osa ruokaisaa pastasalaattia.
Lihana meillä oli kaksi kappaletta noin 800 grammaa painavaa possun maustamatonta kasslerpalaa.
Mausteseos
- 1 rkl chilijauhetta
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl jauhettua mustapippuria
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 dl fariinisokeria
Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja ihastele hienoa väriä.
Marinointiliemi
- 3 rkl edellä tehtyä mausteseosta
- 1,5 - 2 l vettä
- 1 dl fariinisokeria
- n. 0,6 dl suolaa
Sekoita suola ja kylmä vesi. Kun suola on liuonnut veteen, sekoita joukkoon sokeri ja mausteseos. Laita lihapala(t) liemeen ja peitä kannella tai kelmulla. Anna olla jääkaapissa neljä tuntia. (Tarkoitus olisi ollut pitää yön yli tai ainakin kahdeksan tuntia, mutta jos lukee ohjeen ajatuksella vasta valmistuspäivän aamuna, pitää hieman tinkiä marinointiajasta.)
Ota lihapalat marinointiliemestä, laita uunivuokaan ja hiero pintaan loput mausteseoksesta. Lisää uunivuokaan noin puoleen väliin asti kuumaa vettä. Paista ensin 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske sitten lämpötila 125 asteeseen, asettele folio lihan päälle ja anna olla uunissa vielä noin 5 tuntia.
Revi kypsä liha suikaleiksi kahdella haarukalla.
Liha on mureaa ja maistuvaa! Jos et ole vielä pohtinut viikonlopuksi ruokaa, kannattaa harkita tätä! :)
Nam! Isäni tekee valtavan hyvä nyhtöpossua kuulemma! :) Hän laittaa siihen jotain savuaromia mukaan.
VastaaPoistaHmm, savuaromi kuulostaa mielenkiintoiselta! Myös bbq-kastike tuntuu olevan melko yleinen maustaja nyhtöpossussa. :)
PoistaTätä on ehdottomasti testattava!
VastaaPoistaKannatan! Tällainen helppo lähes itsestään valmistuva ruoka on juuri omiaan viikonloppuna. :)
Poista