sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kanaviilokki

Kylläpäs blogista on tulossa ruokapainotteinen! Ehkäpä voisin pitkästä aikaa aloittaa jonkin telkkarin katselu -käsityön, niin Tipulan sisältö saa pientä vaihtelua.

Nyt oltuani lähes vuoden töiden sijaan kotona Tipusen kanssa, olen alkanut kaivata kouluruokaa - niin hassulta kuin se kuulostaakin. Erityisesti kanaviilokkia olen kaivannut ja aikani sen perään haikailtuani päätin kokeilla tehdä sen itse. Kannatti! Kastike paloi ihan vähän pohjaan (joten kannattaneen käyttää teflon-kattilaa tai sekoittaa kastiketta myös haudutuksen aikana), mutta onneksi se ei ehtinyt vaikuttaa makuun.

Luulin kastikkeen olevan työläs, mutta erehdyin pahasti. Ostimme kaupasta valmiin grillatun broilerin, josta söimme ensin koivet ja siivet, ja rintapalat käytin seuraavana päivänä kastikkeeseen. Työläin vaihe oli varmaan kanan paloittelu, sillä itse kastike valmistui riisien kypsyessä.




Ohje on sovellettu versio tästä ja tästä reseptistä. Kastike riittää noin 4-5 annokseen.

  • 2 kypsää broilerin rintafilettä
  • 0,5 l kanalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 pieni sipuli
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 2 tl currya
Pilko rintafileet suupaloiksi ja sipuli pieneksi silpuksi. Kuumenna kattilassa 0,5 litraa kanalientä ja lisää sekaan sipulisilppu. Anna sipulien kypsyä pieni hetki ja lisää joukkoon ruokakerma. Sekoita vehnäjauhot veteen tasaiseksi seokseksi. Lisää vehnäjauhoseos kastikkeeseen ohuena nauhana ja sekoita samalla hyvin. Mausta liemi currylla ja lisää kanapalat. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.




Jos haluat välttää lisäaineita liemikuutioissa, kannattaa etsiä maustehyllyltä Reformin Luomu liemivalmisteita. Ne ovat suunnilleen samanhintaisia kuin muutkin liemikuutiot, mutta eivät sisällä esimerkiksi arominvahvennetta. Hiivauutetta niissä tosin on, mutta olen päätellyt sen olevan pienempi paha kuin vaikkapa tuo arominvahvenne. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)