sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Violettia keittiöön ja pikkutavarat piiloon!

Taas se iski. Väripakkomielle.

Kirjoittelin viime syksynä, kuinka minulle tuli suuri tarve saada turkoosia keittiöön. Tällä kertaa mielessä pyöri yhä vahvemmin ajatus violetista keittiöstä, eikä lopulta auttanut muu kuin etsiä sopivat verhot kaapista. Yksinään ne olivat liian ohuet ikkunan vasemmalla puolella, jossa peitettävää seinää on hieman enemmän kuin oikealla. Kaveriksi sinne tuli ruskea verho ja kas, keittiö on syksyinen!
Kaikki kaitaliinani ovat vihreitä, joten nyt totuttelen liinattomaan pöytään. Silmä selvästi tottuu todella nopeasti tiettyihin asioihin ja pöytä näytti ensimmäiset päivät ihan alastomalta liinattomana. Kynttilät jäivät pöydälle ja tarjotin sai alleen paperinarutabletin.Peilitarjotin on viimeisin kirppislöytö. Olin hieman epävarma sen suhteen, tykkäänkö siitä vai en. Nyt pari viikkoa sitä katselleenani olen täysin rakastunut! Paint my house black -blogissa on muuten myös tehty viime aikoina kirppislöytöjä melko samassa hengessä. :)

Samalla keittiötä järjestellessäni päätin, että yritän taas päästä eroon piuhakasasta, joka aina kerääntyy työtasolle. Olen yrittänyt kotiuttaa sitä jo toiselle pöydälle, laatikkoon ja kaappiin, mutta aina laturit, kännykät ja itkuhälytin haluavat kerääntyä juuri tälle pöydälle. Päätin, että jos en saa niitä kokonaan pois silmistä, niin ainakin on parempi, jos ne eivät ole ihan kokonaan esillä ja pitkin tasoa. Ne saivat siis kodikseen puukulhon, kirppislöytö sekin.Keittiömme ei vielä koskaan olekaan ollut violetti, mutta tykkään tästä kovin. Kuten turkoosinkin kohdalla, nytkin oli pakko selvittää, mitä violetista väristä sanotaan!

Violetti on henkisyyden, uhrautuvaisuuden ja toisten auttamisen väri. Se kannustaa luovuuteen ja pysähtymiseen sekä haluun tuoda maailmaan rauhaa. Lisäksi sillä uskotaan olevan parantava vaikutus ja lasten mielikuvitus kehittyy, jos huoneessa on jotain violettia.

Oho! Tämäpä vasta oli ajankohtainen väri! Perjantaina pohdiskelin murehtimista ja sivusin huolta maailman ja Suomen tilasta. Uskon siis yhä enemmän siihen, että näissä väripsykologiajutuissa on todellakin jotain perää!


Nuo ylimäärätavaroiden kasaantumispaikat ovat muuten haastavia. Toinen kasa meillä muodostuu aina keittiönpöydän päätyyn, jossa kukaan ei syö. Useimmiten pöydällä on ainakin läppärini, yksi mainoslehtinen ja joko kamera / palapeli / pupu / Tipi / nokkamukeja. Tällaiset siistit pöytäkuvat ovat siis harvinaista herkkua. ;)

Minne teillä muodostuu tavarakasoja?
Entä mikä on syysvärisi keittiössä tai muualla kodissa? :)

Ja hei, jos jollekin muulle tulee myös väripakkomielteitä, niin kerro ihmeessä, mikä väri sinuun on kolahtanut viimeisimmäksi!

20 kommenttia:

 1. Viloletti sopii minustakin hyvin syksyyn ja teille ruskean kaveriksi tosi hyvin.:) Minäkin kaivoin sen lilan Blossa-pullon viikolla keittiön pöydälle. Violetti ja harmaa on yksi väriparisuosikkini!:) Ja mitä tulee muihin väripakkomielteisiin, niin taidatkin tietää, että mulla se on tällä hetkellä vihreä. Ei siitä mihinkään pääse. Sellainen syvä, metsänvihreä.<3

  VastaaPoista
 2. Ei kääk, mikä kirjoitusvirhe!:/ Piti vielä kommentoida tuota tavarakasajuttua. Niitä tavarakasoja muuten syntyy vähän sinne sun tänne. Eteisen lipaston päällä meillä on kulho kaikenlaista ajelehtivaa varten, mutta mies inhoaa sitä, koska hänen mielestään tavarat hukkuvat sinne. Hän mielummin aina levittelisi kaiken pitkin tasoja...Keittiö on toinen vakiopaikka, erityisesti postit tahtovat jäädä läjiin. Ikuisuusongelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olisin kyllä hyvin nopeasti yhdistänyt vihreän suhun! :)

   Tavarakasat ovat kyllä hämmentäviä. Tuossa keittiön kulhossa on onneksi vain suht isoja tavaroita, joten mikään ei pääse varsinaisesti hukkumaan sinne. Olen kuitenkin tässä viime aikoina todennut, ettei johtoja ja piuhoja ehkä kannattaisi laittaa sinne ihan vain sellaisenaan... Tulee aikamoisia solmuja!

   Poista
 3. Tuo violetti on aivan ihana väri syksyyn <3 Ja upea tuo peilitarjotin, mäkin haluun jonku tommosen :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkään violetista. Usein nuo verhot ovat olleet meillä olohuoneessa, mutta nyt ne pääsivät kokeilemaan oloilua keittiössä. :)

   Poista
 4. No nyt mä tiedän miksi meidän lapsilla on niin uskomattoman mahtava mielikuvitus! He ovat kasvaneet vauvasta taaperoiksi violetissa huoneessa :D

  Meilläkin keittiön pöydälle kerääntyy milloin mitäkin siihen kuulumatonta. Muuta paikkaa ei meillä kotona oikein epämääräisille kasoille olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe. :D Mä aina välillä mietin, kuinka hyvin nämä värianalyysit pitävät paikkansa ja voisiko tietyillä väripainotuksilla oikeasti vaikuttaa selvästi keskittymiskykyyn, mielikuvitukseen tai johonkin muuhun piirteeseen. Ja sitten sen jälkeen mä mietin, mitä tapahtuu, jos värejä on useita ja joka puolella. :P

   Poista
 5. Meillä tavarakasat kertyvät lähinnä keittiöön, joko juuri ruokapöydän päähän tai puuhellan päälle. Myös kuistin puusohva on potentiaalisten tavarakasojen kerääjä. Kivat luumunsävyiset verhot ja syksyinen ilme keittiössäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, onneksi meillä ei ole kuistia! Sinne nimittäin varmasti kerääntyisi meilläkin valtavasti eksyneitä tavaroita! Vaikka toisaalta kuisti olisi kyllä kaikin puolin muuten tosi ihana. :)

   Poista
 6. Minä olen taas nyt jostain ihan ihmeellisestä syystä alkanut himoita sinistä sisustukseen. Siis semmosta sähkön, kirkkaan tumman sinistä. Ja olen aina vihannut sinistä :D Mutta violettihan on hieno! Ja kiva löytö tuo peilitarjotin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, sähkönsininen kuulostaa mun korviin hurjalta! Mäkään en siis ole erityisemmin sinisen ystävä. :D Mutta uskon, että se toimisi hyvin tehostevärinä!

   Poista
 7. Kaunista :) Jotenkin niin söpö toi syöttötuoli tuolla isojen tuolien keskellä<3 :D
  Meillä kertyy kasoja yöpöydille ja myös keittiönpöydän siihen kulmaan missä kukaan ei yleensä syö. Laitettiin kans eilen keittiötä vähän uusiksi ja siitä innostuin ihan vallan koko kämppää silmäilemään uusin silmin. Kaipaisin myös hieman uusia värejä, mutta en vielä tiedä mitä.. Hmmmmm! Lila on kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöpöydät, check! Tavarakasoja löytyy täältäkin sieltä, miten mä unohdinkaan ne! Muutenkin kaikki lipastot ja puolikorkeat kaapit ovat mainioita paikkoja pitää koriste-esineitä eli peittää ne kaikilla eksyneillä ja paikkaansa etsivillä tavaroilla.

   Poista
 8. Kaunis violetti ja ihana, aurinkoinen syksyn tunnelma keittiössä. <3 Tykkään.

  tavarakasoja tuppaa kerääntymään täälläkin. Keittiön pöytä on ongelmallisin paikka, sillä keittiömme ei ole suuren suuri ja yksikin ylimäärinen tavara siinä ottaa päähän. yritin järjestää toisen tason tälle pikkutavaralle, mutta edelleen niitä päätyy keittiöönkin. Ehkä vielä joskus päätyvät sinne minne kuuluukin. *huokaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät! :)

   Mua kanssa hämmentää, miten sitkeästi tavarat pyrkivät koko ajan samoihin vääriin paikkoihin. Ja samoin mua hämmentää se, että vaikka aina siivoan tasot ja päätän, että nyt tavarat löytävät oikeille paikoilleen, niin silti vain hetkeä myöhemmin olen kasaamassa lehtiä keittiönpöydälle tai asetan askarteluvälineet "ihan vain väliaikaisesti tähän työpöydän kulmalle". Mutta ainakin tähän asti kippo on toiminut suht hyvin! :)

   Poista
 9. Kylläpäs näyttää hyvältä tuo violetti. :)
  Mulla kans pöydällä usein kaitaliina ja jos se joskus on ilman niin näyttää muka niin alastomalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos vielä onnistuu siivoamaan pöydän niin, ettei siinä ole yhtään mitään - ei edes kynttilöitä - niin pöytä näyttää alastoman lisäksi myös valtavan suurelta!

   Poista
 10. Violetti sopii syksyyn.
  Minulla on samanlainen piuhaongelma. Pitäisikin kokeilla kulhoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulho on ollut näppärä, mutta osittain uutena ongelmana on tullut piuhojen solmuuntuminen keskenään. Näköjään silläkin, kuinka monta piuhamyttyä kulhoon laittaa, on jokin rajansa. :D

   Poista
 11. Kivalta näyttää tuo violetti. Ja voih, tuota tavarapaljoutta. Mäkin olen koittanut keksiä vaikka mitä säilytysratkaisuja ajelehtiville tavaroille, mutta aina sitä kertyy lisää ja lisää. Joka. Paikkaan. Argh! :D

  VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)