Kuten joskus kirjoitin, en juurikaan tee suolaisia piirakoita. Pelkään niistä tulevan kuivia ja mauttomia, joten piirakkaohjeiden selaaminenkin on jäänyt hyvin vähäiseksi. Viikonloppuna päätin kuitenkin kokeilla kasvispiirakan tekemistä ja sehän onnistuikin hyvin.
Pohjana on Myllyn Parhaan Pyöreä Piirakkataikina, suolainen. Toisin kuin pelkäsin, pohja ei ollut yhtään liian kuiva! Pakastetun piirakkataikinan käyttäminen oli helppoa ja nopeaa, joten käytän valmistaikinaa varmasti uudemman kerran.
Täytteestä löytyy...
Täytteestä löytyy...
- 1 pieni parsakaali (n. 200 g)
- 1 paprika
- 1 sipuli
- valkosipulia
- 1 yrttiliemikuutio
- 2 dl maitoa
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- n. 1/3 pkt Koskenlaskijaa
- 1 dl juustoraastetta
- chilijauhetta
- oliiviöljyä
Ota pakastepiirakkapohja sulamaan tunti ennen piirakan tekemistä. Taputtele sulanut pohja vuokaan.
Hauduta parsakaalinpaloja sekä pilkottuja sipuleita ja paprikaa hetki oliiviöljyssä. Ripottele päälle vehnäjauhoja, sekoita ja lisää maito ja mausteet. Kun täyte on hieman saostunut, lisää sulatejuusto pieninä paloina ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Levitä täyte piirakkapohjalle ja paista 225-asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 30 minuuttia. Lisää puolessa välissä piirakan pinnalle juustoraaste.
Kuulostaa hyvälle! Nam!:)
VastaaPoistaJa maistuu, kannattaa kokeilla! :)
PoistaTuliko mehevä? Ainakin kuulostaa hyvältä.
VastaaPoistaTuli mehevä! Sulatejuusto täytteen seassa oli hyvä juttu ja teki siitä kivan makuisen ja koostumuksellisen. :)
PoistaMä rakastan suolasia piirakoita :) Varsinkin jos siinä on kunnolla juustoa... Koskenlaskijaa: NAM!
VastaaPoistaKiitos linkkauksesa Viikonlopun linkkirinkiin!
Mäkin ehkä alan fanittaa suolaisia piirakoita. :)
PoistaKiitos itsellesi Viikonlopun linkkiringistä! :>