maanantai 11. marraskuuta 2013

Herkkulihapullat


Olen pitkään vierastanut lihapullien tekemistä, koska olen ajatellut niiden olevan työläitä ja kypsyyden määrittämisen vaikeaa. Olen joutunut sivuraiteille siinä, että olen itsepintaisesti yrittänyt paistaa pullia - nyt olen huomannut niiden valmistuvan hienosti uunissa.

Aika monessa lihapullaohjeessa on kananmunaa ja/tai maitoa, joten miksailin oman version pullista. Ulkonäkö isoine sipulipaloineen ei tällä kertaa ole kovin kummoinen, sillä pullat tehtiin kiireesti Tipusen mussuttaessa hetkellisesti tyytyväisenä maissinaksua. Olen hyvin hämmästynyt, mikäli viikon sisään ei suuhun putkahda uutta hammasta...

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • n. 3/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 dl kauramaitoa
Pilko valkosipuli ja sipuli (pieniksi) paloiksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tee taikinasta lihapullia uunipellille - ruokalusikalla tehtyjä pullia pellille tulee n. 18-20 kpl. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.


Olen kehitellyt täydellistä hyytelöjuustokakkua The Joulua varten ja nyt olen aika lähellä tavoitettani. Kakkuun tulee mm. kermaa, kardemummaa, aprikooseja ja glögiä - se, millainen kakku on, selvinnee Tipulassakin lähiaikoina. :)

2 kommenttia:

  1. Minä teen myös lihapullia uunissa. Lisäksi laiskuuttani saatan sekoittaa mausteeksi vain sipulikeittopussin ainekset tai sitten sellaista valmista jauhelihamausteseosta. Ihan hyviä lihapullia nekin, mutta eivät ehkä yhtä maukkaita kuin sinun tekemäsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipulikeittopussi on kyllä myös hyvä ja näppärä lisä lihapulliin ja oon maustanut sillä joskus myös makaronilaatikon jauhelihan. Jatkuvassa käytössä mua hieman vaan epäilyttää sipulikeiton lisäaineet, mutta muuten se on tosi herkullinen. :)

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)