perjantai 29. marraskuuta 2013

Jouluinen hyytelökakku


Jouluinen hyytelökakku on yhdistelmä ideoita ja ohjeita sieltä sun täältä sekä omia kokeiluja ja sovelluksia. Jokainen kerros maistuu joululta, mutta kokonaisuudessaan kakku on silti raikas. Kuorrutteessa on soseutettuja aprikooseja ja vaaleaa glögiä, joista anoppi on monena jouluna tehnyt herkullisen kiisselin aattona - ehkäpä tästä hieman tuunatusta versiosta tulee nyt meidän joulumme erityisherkku.


Kokeilin ensimmäisen kerran kalvon käyttöä kakun teossa ja se kannatti! Reunoista tuli todella siistit. Lisää kalvosta ja kakuista voit lukea esimerkiksi Kinuskikissan, Hellapoliisin tai Ullanunelman sivuilta.

Pohja:
  • 10 kpl Digestive-keksejä
  • 100 g margariinia
  • 1 rkl kanelia
Täyte:
  • 3 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 liivatelehti
  • 1 rkl sitruunamehua
Pinta:
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 5 dl vaaleaa glögiä
  • 4 liivatelehteä
Laita leivinpaperi kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin ja halutessasi vuoraa reunat kalvolla. Murskaa keksit pieniksi muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Levitä keksimurska kakkuvuokaan. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita liivatelehti kylmään veteen. Lisää vaniljasokeri kerman joukkoon ja vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja kardemumma. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos keskenään. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita joukkoon liivatelehti. Lisää liivateseos muun täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. (Itse sekoitin sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella.)

Lisää täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Minulla kakku ehti hyytyä jääkaapissa n. 1-1,5 tuntia ennen päälikerroksen lisäämistä.

Keitä aprikooseja glögissä kunnes ne ovat kypsiä. Käyttämäni Rainbown aprikoosit kypsyivät n. 15-20 minuutissa. Aprikoosit olivat "syöntipehmeitä" jo pussissa eivätkä kivikovia liotusta ja pitkää keittoaikaa vaativia.

Soseuta aprikoosit glögin joukkoon ja anna seoksen jäähtyä. Kun sose on jäähtynyt, kuumenna tilkka glögiä ja sekoita joukkoon kylmässä vedessä olleet liivatelehdet. Lisää liivateseos aprikoosisoseeseen ja sekoita hyvin. Lisää seos kakun päälle ja anna hyytyä hyvin. Minulla kakku oli jääkaapissa yön yli.


Tein minikakkukokeilun kakkuaineksista ja sain aikaiseksi hauskan pienen leipomuksen. Pohjana on kokonainen Digestive-keksi ja ympärillä kalvo. En kostuttanut keksiä mitenkään, mutta sen sai silti lohkaistua lusikalla. Pieni kostutus ei kuitenkaan olisi ollut pahitteeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)