sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Helmitähdet


Koska emme ole viettäneet jouluja kotosalla koskaan, ovat myös koristevarastomme melko vähäiset. Olen ihastunut helmien käyttöön askartelussa, joten jouluksikin syntyi muutama helminen koristetähti (vai lumihiutale?). Tähdet päätyvät todennäköisesti koristamaan joulupöytää, mutta toisaalta ne voisivat olla upeita myös ripustettuna roikkumaan esimerkiksi ikkunaan.


Koristeen mallin päättäminen oli vaikeaa ja netistä löytyi monia erilaisia tähti-, sydän- ja lumihiutalemalleja sekä erilaisia helmiratkaisuja. Lopulta inspiraatio tähtiin löytyi Sinellin sivuilta:

Kuva on Sinellin sivuilta täältä.

Ylläolevissa kuvissa on käytetty valmista tähti- / lumihiutalepohjaa, jonka korvasin metallilangalla. Metallilanka oli ehkä hieman liian ohutta, sillä sakarat eivät ole täysin suorat. Toisaalta lankaa on nyt helppo käsitellä ja tähden muotoa pystyy muokkaamaan vähällä vaivalla.


Näin tein helmitähdet:


Metallilangan (paksuudeltaan 0,45 mm) pätkään kiersin toiseen päähän lenksun, pujotin helmet ja tein samanlaisen lenksun toiseenkin päähän. Tässä vaiheessa kannattaa jättää helmille hieman liikkumavaraa, niin sakarat on helpompi yhdistää.

Asetin kaksi "helmitikkua" päällekkäin ja solmin langalla yhteen. Käytin hopealankaa, jotta se erottuisi mahdollisimman vähän. Asetin kolmannenkin helmitikun paikoilleen ja taas solmin. Sakarat olivat vielä vähän huterasti paikoillaan, joten kieputin lankoja jokaisesta sakaravälistä ja tein väliin solmuja. Huterimpiin tähtiin tipautin lisäksi pienen liimatipan vahvistamaan liitosta.


Helmitähdet valmistuivat lopulta melko nopeasti ja niihin sai hyvin käytettyä aiemmista korutöistä ylijääneitä helmiä. Jotta tähdet eivät kuitenkaan olisi kovin yksinäisiä, ovat myös kynttilät saamassa helmikoristelun. Tässä yksi kuva tulevasta:


2 kommenttia:

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)