torstai 18. joulukuuta 2014

Rocky Road, lumipalloedition

Rocky Roadeja on ollut viime aikoina paljon lehdissä ja blogeissa, ja olenkin lukenut suklaaherkusta paljon kehuja. Päätin, että jouluksi teen meille vihdoinkin Rocky Roadia ja testaan, onko se kaiken hehkutuksen arvoinen - on se!


Rocky Roadin perusajatus on simppeli: sulatetaan suklaata, sekoitetaan joukkoon rasvaa ja haluamiaan täytteitä, laitetaan massa hyytymään leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja leikataan kylmänä paloiksi.

Näin lumettoman alkutalven kunniaksi päätin tehdä lumipallo-Rocky Roadia, joten haalin täytteeksi pyöreitä herkkuja. Näihin päädyin:


Täytteeseen voi laittaa melkeinpä mitä vain: keksinmuruja, hedelmäkarkkeja, lakua, erilaisia pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai marjoja... Mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon!

Suklaana oli kaksi levyä Fazerin sinistä ja koristeena hieman Pandan valkosuklaata. Monessa paikassa luki, että pelkästä maitosuklaasta tulee liian makea, joten kannattaa käyttää puoliksi maito- ja tummaa suklaata. Yhdistelmäni ei kuitenkaan ole omaan suuhuni liian makea - ja eihän paloja kaksin käsin varmaan olekaan tarkoitus syödä.

Kun suklaa oli sulanut, lisäsin joukkoon n. 25 g Oivariinia, yhden pussillisen Marianne-rakeita sekä riisimuroja, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja muutamia kourallisia mututuntumalla. Suklaa vietti yönsä jääkaapissa, sai sitten valkosuklaakoristelun ja lopulta pääsi paloiksi. 


Näin hienoja lumipalloja sen sisältä löytyy!


Monien ohjeiden mukaan Rocky Roadit ovat pomminvarma, aina onnistuu -tarjottava. Hah, eikä ole! Ylläolevissa kuvissa on toinen kokeilusatsini, ensimmäinen erä näytti tältä:


Ei kannata kuumentaa suklaata kuumaksi. Silloin mukaan lisätty rasva tekee suklaasta paksua, Marianne-rakeet rohisevat sekoitettaessa palasiksi ja vaahtokarkit sulavat hetkessä. Maku kuitenkin oli hyvä ja pähkinät sentään pysyivät ehjinä. :)

Oletko sinä tehnyt tai maistanut Rocky Roadia?
Mitkä täytteet valitsisit? :)

18 kommenttia:

  1. Minullakin tämä herkku kokeilematta, vaikka on niin yksinkertainen kuitenkin tehdä.. Hasselpähkinää minäkin laittaisin joukkoon, nam :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tuo toinen kokeilu onnistui, minulle iski jo pienoinen Rocky Road -mania. Tekisi mieli kokeilla vaikka mitä yhdistelmiä, kun tekeminenkin on niin helppoa!

      Poista
  2. Minä olen päättänyt kokeilla seuraavaksi jotain irtokarkkeja tuohon mukaan. Ei kuitenkaan mitään nallekarkkeja tai muita liivatteellisia, joita joutuu "jauhamaan" vaan enemmänkin"kovia, purasulla palasiksi" karkkeja. Toinen mitä tekisi mieli kokeilla olisi hopea- tai kermatoffeet ja muut fudgetyyppiset makeiset. Tai hei, nyt iski oikein idea. Mitenhän toimisi turkinpippuri.. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, jokin fudgetyyppinen olisikin loistava täyte! Mä myös vähän vierastan ajatusta sitkeistä karkeista tuolla seassa, mutta rouskuvat ja toffeemaisen pehmeät varmasti olisivat maistuvia ja hyviä. :)

      Turkinpippuri kuulostaa ainakin luovalta idealta. :D Onkohan kaupoissa enää myynnissä niitä pieniä mustia pehmeähköjä turkinpippureita? Ne olisivat ainakin hauskankokoisia täytteenä eikä niistä leviä sitä pippuritomua.

      Poista
  3. Nams :) Mä oon tehny pari kertaa, väliin laittanu suolapähkinöitä ja mini vaahtokarkkeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolapähkinöitä mäkin mietin ekaksi, mutta ajattelin pelata varman päälle ja ottaa vain paahdettuja pähkinöitä. Seuraavalla kerralla voisin rohkaistua ja kokeilla esimerkiksi yhdistelmää suolapähkinä + nougatpalat. :)

      Poista
  4. Aijai, ihan lemppareita. Usein täytteeksi riittää vaahtokarkit ja suolapähkinät, mutta viimeksi laitoin myös lakua - ja hyvää oli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laku on varmasti hyvää, kun se sopii niin hienosti myös Fazerin Lontoon rae -levyyn! :)

      Poista
  5. Namm namm!
    Itsekin olen kyseistä herkkua tehnyt ja sekaan olen laittanut minivaahtokarkkeja, kuivattuja karpaloita, divestivekeksiä ja suolapähkinöitä.

    Noita mariannerakeita täytyykin joskus kokeilla!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin pohdin, olisiko pitänyt tehdä vähän jouluisempi Rocky Road juuri kuivattujen marjojen / hedelmien ja mausteiden avulla. Myös riisimurojen korvaamista keksillä pitää kokeilla joskus!

      Poista
  6. Nami! Tätä herkkua on tullut kokeiltua joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon lopulta ihan tyytyväinen, että kokeilin sitä vasta nyt - muuten olisi suklaankulutus ollut syksyn aikana melkoisen huikeaa... :D

      Poista
  7. RockyRoadia ei olla vielä meilläkään testattu, ja tällähetkellä jouluherkkuja jo niin paljon ettei muita herkkuja enää tarvita :P Tammikuukin menee varmaan perinteisesti herkuttomana, mutta ehkä sitten helmikuussa, vaikka miehen synttäreiden kunniaksi pakko kokeilla. Kun tosiaan niin paljon hehkutettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas taitaa jouluherkut tällä hetkellä pyöriä aikalailla rocky roadin ympärillä. :D Herkuton tammikuu on täälläkin suunnitelmissa, joten pitää kehitellä helmikuuksi jokin hyvä syy kiviselle tielle tai muulle herkulle!

      Poista
  8. Herkulliselta näyttää!:) Mä tein elämäni ekan kerran kyseistä herkkua joskus viime talvena. Hyvää oli, aika makeaa...mutta varmasti uudelleenkin täytyy tehdä. Viime aikoina on ollut nuo leipomiset yms. aika vähissä jostain syystä. Kävinpä hakemassa sen reseptin sulle ja muistin, että toi olikin TOSI hyvää.;D
    http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2014/02/valkosuklainen-rocky-road.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kun näyttääkin hyvältä! Kuivatuista marjoista tulee varmasti hyvää rocky roadia! Tuollainen valkosuklaa + mansikka + vaahtokarkki -yhdistelmä näyttää ihanan kesäiseltä ja raikkaalta (ja makealta!). :)

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)