perjantai 28. elokuuta 2015

Banaaniletut - kananmunattomat, maidottomat ja gluteenittomat

Blogi on muuttanut uuteen osoitteeseen! Lisää kananmunattomia ohjeita löydät Oranssia-blogista! :)

Viljattomat leipomukset eivät vieläkään ole ominta alaani, mutta nyt on hyvä syy harjoitella niitä. Että terkkuja vain sinulle, joka olet virallinen koemaistajani! Osasi ei ole helppo, mutta ehkä aina välillä onnistaa! :)

En muista, koska olisin viimeksi paistanut lettuja. Kesän aikana tuli viimein ostettua lettupannu, joten nyt oli hyvä hetki kokeilla hieman erilaisia lettuja. Näissä letuissa maistuu todellakin banaani ja aluksi olin sitä mieltä, että kokeilu meni aivan mönkään. Tarkemmin asiaa makusteltuani letut kuitenkin osoittautuivat ihan hyviksi - koemaistajakin komppasi tätä arviota, joten kovin pahasti en möhlinyt! Letut ovat banaanin hedelmäsokeria lukuunottamatta sokerittomat, mutta maistuivat banaanin ansiosta suht makeilta. Pieni tilkka mansikkahilloa päälle, eikä sokerittomuutta huomannut yhtään!

Ja muokkaus: Tarkemmin asiaan tutustuttuani korjaan, että letut ovat luontaisesti gluteenittomat eikä niissä ole suomalaisia viljoja. Maissi ja riisi ovat myös viljalajeja, joten täysin viljattomia eivät siis nämäkään ole! :)

banaaniletut, maidottomat, kananmunattomat, luontaisesti gluteenittomat, ohje

2-3 banaania
4 dl vishyä tai kivennäisvettä
1 dl maissijauhoja
1 dl riisijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl rypsiöljyä

maidotonta margariinia paistamiseen

Soseuta banaanit sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Sekoita joukkoon jauhot ja vishy / kivennäisvesi vuoronperään pienissä erissä lisäten. Lisää lopuksi joukkoon rypsiöljy, sekoita ja anna tekeytyä noin puoli tuntia ennen paistamista.

banaaniletut, maidottomat, kananmunattomat, luontaisesti gluteenittomat, ohje

banaaniletut, maidottomat, kananmunattomat, luontaisesti gluteenittomat, ohje

Makoisia lettukestejä kaikille! :)

12 kommenttia:

  1. Oi miten hyvä ohje! Tätä täytyy testata. Etenkin hedelmäsokerin käyttö kiinnostaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä myös olen alkanut pohtia, miten voisi välttää lisättyä sokeria. Ainakin banaani on näköjään oikeasti käyttökelpoinen makeuttaja! :)

      Poista
  2. Kuulostaapa herkulliselta! Täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ehdottomasti! Etenkin hedelmäsalaatin kanssa letut olivat hyviä!

      Poista
  3. Nää on meidän isomman pojan lemppareita! Poika ahmisi näitä vaikka kuinka paljon eikä voi ymmärtää kuinka sisaruksetkin haluavat hänen lettujaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Nämä olivat meidän 2-vuotiaan ekat letut ikinä, ja ilmeisesti koostumus ei ollut ihan mieleinen. Katsotaan, jos seuraavalla kerralla letut maistuisivat paremmin. :)

      Poista
  4. Herkullisen kuuuloinen ohje! Mä oon joskus myös paistellut jotain banaanilättyjä mutta oli huomattavasti ykstoikkosempi resepti (jotain bodareiden lättyjä varmaan :D ). Tätä vois kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisikohan sulla ollut se perinteinen banaania ja kananmunaa -yhdistelmä? Mä törmäsin siihen useasti googletellessani mahdollisia ohjeita. Harmi vain, ettei kananmuna sovi mulle. :)

      Poista
  5. Nyt on taikina jääkaapissa odottelemassa. Muutin riisijauhojen tilalle mantelijauhon, lisäsin vähän kanelia ja vaniljaa. Katsotaan mitä tulee, ainakin raa-an taikinan maku oli taivaallista :)
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, taisinkin kommentoida sulle jo toisaalla? Toivottavasti lopulta letuista tai "letuista" tuli hyviä! :D

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta. Meillä on keliaakikko ystäviä ja aina on tarvetta uusille gluteenittomille resepteille. :) Tämä näytti ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Tuntuu, että gluteenittomia tuttuja on koko ajan enemmän meidänkin lähipiirissä. Täytyy siis tutustua enemmänkin gluteenittomaan leipomiseen!

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)