torstai 5. marraskuuta 2015

Näin teet vaippakakun (ilman liimaa ja hampaiden kiristelyä)

Olen monesti ihastellut hienojen vaippakakkujen kuvia netissä ja pohtinut, koska voisin sellaisen itsekin tehdä. Tässä eräänä päivänä ystäväni kasvavaa vatsaa katsellessani hoksasin tilaisuuteni tulleen ja laitoin kakun heti toteutukseen. Tällainen siitä lopulta tuli!


Kakkupohjaan tarvitset

1 pkt 2-koon vaippoja (tässä kakussa on 32 Liberon vaippaa eli paketista jäi 4 käyttämättä)
vessa- tai talouspaperirullan (vessapaperirulla = yksikerroksinen kakku, talouspaperirulla = kaksikerroksinen kakku, vessapaperirulla + talouspaperirulla yhteenteipattuna = kolmikerroksinen kakku)
silkkinauhaa tai muuta vastaavaa
kumilenkkejä
irtopohjavuoan reunat (tässä kakussa käytössä oli halkaisijaltaan 22 cm:n vuoka)
pahvia tai kartonkia sekä halutessasi jotain koristusta sen päälle, tässä kakussa on kakkupaperi


Tee näin

1. Rullaa vaipat rullalle ja kiinnitä kumilenkeillä. Täytä kiinnilukittu irtopohjavuoka vaipparullilla ja laita keskelle vessa- tai talouspaperirulla. Saat kakkuun siistin reunan, kun käännät vaipparullien reunakohdat keskustaan päin!
2. Vedä kumilenkit pois vaipoista ja solmi nauha kakun ympärille.
3. Avaa irtopohjavuoka ja nosta pois. Jos päätät tässä vaiheessa tehdä alkuperäistä korkeamman tai matalamman kakun, keskustarullan vaihto onnistuu vielä helposti!
4. Asettele vaipat talouspaperirullan ympärille ja kiinnitä nipuksi nauhan avulla. Vedä kumilenksut pois.
5. Koristele kakku.

Jos teet kolmikerroksisen kakun, kannattaa irtopohjavuoan reunoja käyttää apuna myös keskimmäisessä kerroksessa!


Kakun alle saa tehtyä alustan esimerkiksi pahvilaatikon reunasta tai kartongista. Ympyrän piirtämisessä irtopohjavuoka on jälleen näppärä apu ja alustan saa koristeltua nopeasti kiinnittämällä sen päälle kaksipuoleisella teipillä kakkupaperin. Tässä kakussa kakkupaperin pitsireuna on käännetty pohjan puolelle ja kiinnitetty teipillä.


Täytteet

Kuten monessa muussakin asiassa, myös vaippakakussa vähemmän on enemmän - jos kakkuun laittaa paljon isoja esineitä kuten tuttipulloja ja pehmoleluja, se alkaa helposti muistuttaa enemmän tavarakasaa kuin kakkua. Keskityin kakussa pieniin lahjoihin, joista on vauvan lisäksi iloa toivottavasti myös äidille.




Tästä kakusta löytyy pari tuttia ja heijastin talvivauvalle sekä äidille huulirasva ja korvakorut. Geishat sopivat hyvin väriteemaan ja kakunkoristeena on suloinen KappAhlin uniriepu. Sen saa juuri ja juuri tungettua talouspaperirullan sisälle, mutta sen sijasta keskiputken voi täyttää esimerkiksi makeisilla. Yksi tekokukka kakun päällä voisi myös olla aikas kiva!


Makeiset on kiinnitetty kakkuun kaksipuoleisella teipillä. Kiinnitys ei ole kovin vahva, mutta riittävä siihen, etteivät suklaat lähteneet irti kuljetuksen aikana. Monessa kakkuohjeessa ohjeistetaan liimaamaan keskirulla kiinni alustaan, mutta ainakaan nyt se ei ollut ollenkaan tarpeen - kakku on tiivis paketti ja pysyy hyvin kasassa ja paikoillaan. Geishat reunoilla ovat pieniä stoppareita kakun liukumiselle ja tämän liimattoman kakun sai kuljetettua linja-autossakin rattaiden aisassa ehjänä perille.


Minähän tosiaan valitsen yleensä aina vauvoille vihreää, keltaista ja violettia. Nyt höpsähdin ihan täysin vaaleanpunaiseen. :D

Oletko sinä tehnyt tai saanut vaippakakun?
Mikä oli sen hittijuttu? :) 

Ja ihan mielenkiinnosta tuli mieleen - loukkaantuisitko, jos tietäisit (ja muut tietäisivät) hyvin varmasti odottavasi poikaa, mutta saisit vaaleanpunaisen kakun? Tai toisinpäin odotat tyttöä ja saat vaaleansinisen kakun? Näin ei siis tässä tapauksessa käynyt, mutta tulipa vain mieleen, millaisen vastaanoton tuollainen värijekku saisi aikaan.

. . . . . .

Tipulaa voit seurata Facebookin, Bloggerin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

30 kommenttia:

  1. Ihana vappakakku ja kiva ylläreitä sieltä löytyneen! Tähän kakkuun on kyllä monta tapaa tehdä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä huomasin kanssa saman, että todella paljon erilaisia ohjeita kakkuun löytyykin! :)

      Poista
  2. Anti-askartelijana en ole ryhtynyt vaippakakkua väsäämään, babyshowereissa niitä tietenkin on näkynyt. Muistaakseni omassani, jonka sain babyshowereissani oli mukana harsoja ja sappisaippuaa, tarpeeseen ovat tulleet. Voi kun saisi juhlat tässäkin odotuksessa, se oli kyllä ihanaa! Hienon kakun olet tehnyt ja kivaa, että siellä on jotain muutakin kuin vauvajuttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakut taitavat olla aika vakiojuttu vauvajuhlissa. :) Sappisaippua olisikin ollut hauska lisä kakkuun! Toivottavasti saat juhlat myös tällä kertaa. :)

      Poista
  3. Tuli kaunis vaippakakku! Aika ajankohtainen aihe. Se tuttien muovilaatikko kannattaa yrittää tunkea mukaan kakkuun koska sen tutit voi sterilisoida siinä muovilaatikossa mikrossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Mä annoin muovilaatikon erillisenä, kun en saanut sitä tungettua kakkuun mitenkään sopivasti. Mutta tosiaan se (ja ohjelappunen) kannattaa säästää! :)

      Poista
    2. Hihh, meillä mies on tutien mikrovastaava. Tuli heti kommenttia.

      Poista
    3. Hihh, meillä mies on tutien mikrovastaava. Tuli heti kommenttia.

      Poista
  4. Kaunis vaippakakku ja kaksi olen itse päässyt tekemään. :)
    Niiden väkertely on mukavaa puuhaa. :) Meidän Hugolta löytyy tyollainen pupu uniriepu, se on aikas ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pupuriepu on ihana! Meiltä löytyy myös Untuvikolta tuollainen, mutta ihan hirveästi siihen ei ole kiinnytty. Sen sijaan Tipusella on vähän vanhempi apinariepu, joka on ihan <3!

      Poista
  5. Kaksi kakkua olen itse tehnyt.. En ole käyttänyt mitään rullaa sisässä vaan olen laittanut kakkuun esim kosteuspyyhkeitä ja kuoharipullon sisälle ja muotoillut ja asetellut vaippoja niin että tullut suurinpiirtein pyöreä ! Vaikka voihan kakku olla muunkin mallinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, hauska idea laittaa keskelle jokin lahja! Mä mietin ekaksi suorakaiteen mallista kakkua, mutta päädyin lopulta tähän perinteiseen. Ajattelin, että siinä on pakko olla syynsä, miksi siitä tehdään useimmiten pyöreä. :D

      Poista
  6. Ihana kakku <3 :D Ja hyvät vinkit! Kiitos :)

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana kakku<3 Mä olen tehnyt kahdelle ystävälleni jo ja molemmat tykkäsivät kovasti :) Ihania tuotteita olet laittanut tähän mukaan ja toi kakkuvuoka on ihan mielettömän hyvä idea!

    Mä en kyllä osais loukkaantua mistään väriseikasta siinä vaiheessa jos joku näkisi vaivan tehdä minulle kakun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä kakuista olisi kyllä varmaan vaikea olla tykkäämättä! Ehkä silloin, jos on hyvin vahva aikomus käyttää kestovaippoja ja jos kaikki vauvatarvikkeet on muutenkin hankittu, kakku voisi olla hieman turha. Silloinkin taustalla olisi kuitenkin hyvä ja kaunis ajatus, joten toivottavasti kakku ei ole kenellekään pettymys. :)

      Poista
  8. Makee kakku! Itse en ole (vielä) tehnyt moista, mutta sain ystäviltäni sellasen kolmatta odottaessa. Vaippakakku on siitä kiva, että mukaan voi laittaa mitä vaan budjetista riippuen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja budjetin mukaan voi myös miettiä kakun kokoa! Joissain ohjeissa oli käytetty kaksi vaippapakettia - jos yhdestäkin tuli näin iso, niin kolmikerroksinen kakku on varmasti valtava!

      Poista
  9. Tuollainen kakku ilahduttaisi naihan väristä riippumatta :) Mä en ole noita nähnytkään kuin kuvissa, mutta seuraavalle lähipiiriin syntyvälle pienokaiselle olisi tarkoitus tehdä. Saa nähdä joudunko odottamaan mummoikään asti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en ollut nähnyt tällaista ennen livenä. :D Toivottavasti et joudu ihan mummoikään asti odottamaan!

      Poista
  10. Koskaan ei ole tullut tällaista tehtyä, mutta hauskaa puuhaa se varmasti olisi. Tarpeellinen ja kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kanssa tykkäsin tämän puuhaamisesta. Helppoa, mutta kuitenkin sai väkertääkin. :)

      Poista
  11. Vau, kaiken muun mä olin hiffannut jo itsekin käyttää apuna, paitsi tuo irtopohjavuoan reunat!! järkyttävän hyvä idea :D

    VastaaPoista
  12. Todella upea ylläri ja hyvä lahja! Työkaveri tuli aamulla ja kuiskasi, että tyttö on tulossa. Jos nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa! Mainio tilaisuus siis tehdä kakku sielläkin! :)

      Poista
  13. Kiva ja hyödyllinen lahja, tyylillä toteutettu!:) Meillä on onneksi vaippa-ajoista jo sen verran aikaa, ettei enää oikein muistakaan millaista se oli.;D Vauvojakaan ei ole enää juuri odotettavissa lähipiiriin, paitsi nuorimmalle pikkuveljelleni toivottavasti jossain vaiheessa! Hän menee naimisiin vuoden vaihteessa.<3 Huomaan, että elämä menee vaiheittain: Aikuisena on vietetty naimisiinmeno-vaihetta (paljon häitä), sitten lastensaantivaihetta (vauvoja ja ristiäisiä), juuri nyt on meneillään rippikoulu-vaihe, joillain ystävilläni jo lapset lähtevät kotoa-vaihe. Onneksi olemme välttyneet ero-vaiheelta, mutta sitäkin voi olla luvassa jossain vaiheessa. Vuodet vierii niin vinhaan...

    Oikeasti mun piti tulla kertomaan, että sulle on haaste blogissani.:D
    http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/11/kai-sen-saa-jo-mainita.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta, että elämä etenee vaiheittain varsinkin, kun tuttavapiiri on aika samanikäistä! Meillä on vielä paljon vaiheita edessä, mutta toivottavasti tämä vauvavaihekin vielä jatkuisi. Vauvat ovat niin söpöjä varsinkin silloin, kun niissä ei tarvitse olla itse kiinni ympärivuorokautisesti. :P

      Kiitos haasteesta, otan sen vastaan!

      Poista
  14. Ihan huippulahja baby showeriin :) Toinen kiva on sukista tehdyt kuppikakut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm! Mun oli pakko googletella, mitä sukkakuppikakut oikein ovat, ja nehän näyttävät söpöiltä! Nuo taitavat olla vielä aika uusi juttu Suomessa, sillä vasta englanniksi googlettamalla alkoi löytyä kuvia!

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)